Реклама / Ads
76| 7975 |13.11.2011 НОВИНИ

Ник Щайн и Трактора в дует разкриват политически убийства

.
Ник Щайн
Четири политически убийства в България ще бъдат разкрити публично в Германия. Това заяви скандалният водещ Ник Щайн пред Люба Кулезич в неделното й предаване по ТВ-7. Папките със сензационните документи му дал лично Алексей Петров, който поискал среща с германеца тези дни.
 
Мотивът на Трактора да ги предостави в чужд, а не на български журналист, бил, че  в България намало свобода на словото и нямало да се намери медия, която да посмее да ги публикува.

 

„Но Алексей Петров си има медия и други, които са му на разположение”, - контрира Кулезич. „Нека говорим направо, - поясни емоционално Щайн, - вестник „Галерия” е на Петров и ако Патрашкова ги публикува никой няма да й повярва, защото е всеизвестно, че там се публикуват неща от и за Петров”.

 

Две от убийствата били това на банкера Емил Кюлев и хроникьора на организираната престъпнаст Георги Стоев. В папките, които били изкарани от ДАНС, се съдържали имената и на изпълнителите, и на поръчителите. „Няма да кажа нищо повече, защото политиците ви и високите кръгове в държавата знаят за какво става дума, и може като изляза от студиото да ми се случи нещо лошо и фатално. Зад тях стои Батето”, - отсече Ник Щайн, който години нарес водеше скандални предавания по телевизии като „Ден”, СКАТ и др. Според него у нас Петров си контролирал някои медии, а Бойко Борисов други – държавните. „Но Батето почина,” – изненада се Кулезич. Ставало дума за условно име, обясни германецът. Щайн, който бе съден за измами от български съд, обяви, че правителството на Борисов не управлява добре и че българите нямат избор, нито алтернатива. Той щял да разкаже за тези неща в Германия, от което Борисов много се страхувал. „Защо не се срещнеш с премиера и да му кажеш всичко това? – попита Кулезич. Щайн отвърна, че Борисов не искал да се срещне с него и затова го приканвал да се видят в студиото на ТВ-7, където щял да му зададе такива въпроси, каквито нито един български журналист не смеел да му зададе.

Люба Кулезич попита госта още, защо в немския Гугъл не излиза нищо за него. На което Щайн отвърна, че сигурно българите му изписват неправилно името.

 

В България няма истински политици. Извършват се престъпления, те знаят за тях и ги прикриват, изцепи се още Щайн. Но това го пише всеки ден в нашите медии, реплекира Кулезич. Е, да, но се прикриват много неща, а журналистите ги е страх. Вероятно следващото покушение ще е срещу Алексей Петров, направи се на пророк Щайн. Когато тези неща излязат в Германия, тогава почвате да говорите, не отстъпваше германецът, който бе обявяван през годините у нас за медиен терорист, за расист и мошеник.

 

Всичко това се прави, защото казвам истината и защото говорех срещу циганите, коментира Щайн. Обвиненията срещу него били инсценирани, защото правил изказвания срещу ДПС, което в онези моменти било всесилно.

 

В предаването не бе повдигнат въпроса, откъде и как бившият съветник в ДАНС Петров се е сдобил със секретните папки и ги съхранява в дома си. Освен това, ако те наистина съдържат класифицирана информация, защо ги предава на чужд гражданин, а не в прокуратурата, например. И трето, по какъв начин тези документи са напуснали Агенцията и досега никой там не съобщава за това. Дали сегашното ръководство не прикрива умишлено следите на четири поръчкови политически убийства?

 

Прокуратурата трябва моментално да се самосезира и да разследва изнесеното от Щайн. Ако има такива папки, Петров да отговаря как са се оказали в него. Пак ли ги е „намерил” на улицата или ги е изнесъл съзнателно, което е абсолютно нарушение на правилника и законовите уредби, коментира пред Фрог нюз известен юрист. Според него заиграването на Трактора с Щайн не е нищо повече от поредна интрига в навечерието на започващия процес „Октопод” срещу него. Опитва се да се изкара политическа жертва, каквато не е, защото трябва да отговаря за тежки криминални престъпления, допълни юристът, който не е от кантората на Даниела Доковска, която защитава Петров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7210 |04.11.2011 Елка Владова: Не участвам в сдружения с Трактора . 11| 6390 |25.10.2011 Трактора прибрал 37 бона дарения от авери . 16| 10543 |24.10.2011 РЗС и Трактора - аутсайдерите на първия тур, пред тях е Капон . 18| 5882 |20.10.2011 Агент Пешко пиар-съветник и на Трактора, и на Кадиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads