Реклама / Ads
17| 4997 |14.02.2014 НОВИНИ

Николай Бареков избраха брестничани за "Цар на лозята" след Иван Славков

.
Пловдивското село Брестник избра Николай Бареков да наследи подрязването на лозите след Иван Славков. Години наред Батето е извършвал ритуала на празника Трифон Зарезан и е носил добра реколта на местните лозари. След смъртта му местните избраха от сега нататък това да прави Бареков.
 

 Той, заедно с майстора винар Николов Жилов, подрязаха лозите в Брестник. Жилов за трета поредна година печели първото място на регионалния празник на младото виното в Асеновград.

Бареков бе в Брестник на Трифон Зарезан днес, заедно с Росен Петров. Кметът Георги Козов го посрещна в центъра на селото, известно в цялата страна с чудесното си брестнишко червено вино, и с Конушенския оркестър. Двамата гости поведоха последователно и празничното хоро. "Избрах да съм тук сред вас на празника, въпреки че имах още две покани, защото това е моят роден край. Конушенската група бяха сред първите хора, които ме подкрепиха, когато бях отчаян и на кръстопът след Костинбродската афера. Казаха ми: "Вдигни се! Страната има нужда от хора като теб“ и аз го направих. Оказа се, че този ход е правилен за мен, като виждам тази огромна подкрепа на хората, където и да отида", поздрави местните Бареков. Дойдох да почерпя мъдрост от вас. Когато казах, че искам да управлявам, ми отвърнаха"Много искаш!". Ако съм при обикновените хора и слушам техния глас обаче, това ще се случи. Народът заслужава управление със социална политика, обърната към майките, пенсионерите и работещите, допълни лидерът на "България без цензура".

"И аз живея в село, подобно на вашето – Филиповци", заяви Росен Петров. Той обясни, че отишъл в партията на Бареков, след като чул на неговия конгрес идеята за национално обединение. "Нека не се делим вече. Ние сме едно семейство, една кръв и едни гени", призова новото попълнение на "България без цензура" и отсипа от бъклицата вино за всички загинали във войните герои от селото.

Започваме преговори и с "Гергьовден", обяви Бареков в Брестник. Вчера той изпратил писмо до движението с официална покана за разговори за коалиция. Вече са водени предварителни разговори. Лидерът на ББЦ ще търси и подкрепата на земеделците – както от ЗНС, така и от отцепилите се от Анастасия Мозер и Петя Ставрева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5083 |14.02.2014 "Галъп": Бареков ще има евродепутат . 6| 6879 |12.02.2014 Почина проф. Николай Василев . 21| 5738 |12.02.2014 Бареков: Искаме оставката на шефа на БТА за манипулация . 100| 9210 |09.02.2014 Росен Петров отива при Бареков, зовяла го кръвта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads