Реклама / Ads
5| 4942 |30.04.2020 НОВИНИ

Д-р Николай Брънзалов: Не може да се каже, че личните лекари нямат досег със заразени

.
Д-р Николай Брънзалов
Общоизвестен факт е, че всеки болен, който се появи, първо трябва да се мисли, че е заразен с ковид инфекция. След като достъпът до нашите кабинети не е преустановен, не може да се каже, че ние нямаме досег със заразени.
 

Това заяви пред БНТ д-р Николай Брънзалов от Българския лекарски съюз.

 

Припомняме, че общопрактикуващите лекари излязоха с писмо до здравния министър Кирил Ананиев и настояват за отговори на някои въпроси, които предизвикаха остра реакция сред медиците. Те посочват, че в писмото си Ананиев ги обвинява и търси съдействие, защото те не изпълняват дейности, които той със заповедите си категорично им е забранил, а именно - преглед и оценка на здравословното състояние на съмнителни за COVID-19 пациенти и пробонабирането.

 

От Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България упрекват здравния министър Кирил Ананиев в обидно отношение и вменяване на безотговорност.

 

"Има текстове, които определено са странни. Предполагам, че здравният министър е бил подведен. Има несъответствие в нормативната база и онова, което е изразено в писмото. Мисля, че нещата ще бъдат изяснени. Нашите защитни средства са осигурени от самите нас и организациите, в които членуваме. Успяхме и се организирахме и колегите ни са защитени до голяма степен. Но не и до такава, че да могат да контактуват с вирусоносители", обясни още д-р Брънзалов.

 

Той бе категоричен - в ситуацията на извънредно положение е нужно всички понятия да се тълкуват еднакво и заяви, че общопрактикуващите лекари са първите, които имат евентуален досег със заразени с коронавирус. Не готвят протести и искания на оставки обаче.

 

"Няма да правим нищо. Тук не става въпрос за пикантни действия. Разбираме, че не е време за конфронтации. Нишката е скъсана, убеден съм. Знаем откъде евентуално идва тази информация до министъра, но не мога да го кажа, защото нямам доказателства за това", заяви д-р Брънзалов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 11795 |29.04.2020 Д-р Николай Михайлов: Дали Борисов няма да опита с: ”Гледай бодро вашта м*ма” . 12| 8569 |29.04.2020 Адв. Николай Хаджигенов: Арестът на Лиляна и Мартин е юридическа пунта мара . 28| 7124 |29.04.2020 Ген. Мутафчийски: Може би омръзнахме, смъртността у нас е с 10% по-ниска от предходната година . 0| 16927 |28.04.2020 Д-р Иван Кокалов: Може да се заразиш от елементарен жест, а не защото нямаш облекло

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads