Реклама / Ads
41| 6458 |06.02.2020 НОВИНИ

Николай Малинов: Има милиони русофили, мачкаме ли ги? Ами ако Русия ни санкционира за „Турски поток“?

.
Николай Малинов
От изказването на Помпео не става ясно за какво съдията търпи това наказание. Прави впечатление, че това наказание се налага на съпругата и дъщеря му. Когато Америка ни консултира за нещо, редно е в тези взаимоотношения и България да може да консултира Америка. Ние сме дали много неща. Това каза по БТВ председателят на „Русофили“.
 

Този съдия /Андон Миталов/ не го познавам. Процедурата е такава, че обвиняемият няма връзка със съдията. Ако говорим за влияние, миналата седмица същият със, друг съдия, отказа да пътувам. Показах покани. За тези покани ми бе забранено, като казаха, че това били незначителни събития. От коя позиция Америка раздава правосъдие. По никакъв начин не съм имал отношения със съдия Миталов. Моите адвокати казаха, че са питали и прокурорите.

 

От никъде , освен от медиите, не става ясно дали съдия Миталов е атакуван заради моят случай или заради някой друг случай. Не зная неговата биография. Този въпрос ще се изясни. Ако има доказателства за неговото корумпиране, моля тези господа да покажат документите.

 

Исках да реагирам на Борисов-не може да се говори за зловредно влияние на „Русофили“. Не искаме страната ни да е фронтова държава. Обвинен съм в шпионаж. Аз съм убеден, че българският съд ще бъде справедлив по този въпрос. Това, че на мен ми е наложена санкция от 50 000 лева е достатъчна, за да ми се наложи и друго наказание-да не мога да пътувам. Ако исках да се укрия, нямаше да се върна. Но аз искам да работя в България да докажа правотата си. Нито един контакт не е бил таен. Всичко разказвам в моите книги. Тези месеци се занимавам с издателски дейности. Кани ме главен редактор на френско издание и не ме пускат.

 

Путин и Помпео няма какво да ги коментирам. Твърдя, че Европа е по-силна заедно с Русия. Макрон и Меркел смятат същото. Тези, които смятат, че не е така, нека да спорим. Има милиони русофили. Какво правим, мачкаме ли ги? Така както Америка ни праща консултанти, така и ние да им пратим. Не може без духовното да ми говориш за прагматичното. Има нещо много сбъркано.  Русия отговори по брилянтен начин. Те ги гонят, а Русия ги награждава. Ние сме над 10 русофилски организации в България. Много внимателно казвайте какво казва народа ни.

 

Изгонването на руските дипломати е част от хибридната война. Дайте ги тези доказателства за съдията! Внесете ги в прокуратурата и съда. Някой цели да се развалят българо-руските отношения. Засега нямаме санкции за Турски поток. Ами ако след 6 месеца кажат, че ще ни наложат санкции, какво ще правим с тези тръби за милиони? Ние влизаме в този конфликт. Бих пътувал до САЩ, но не съм го правил.

 

Ударът е срещу България. САЩ унижава България.  Не може Америка да съди един съдия, без българския съд да го е направил.  Разследването срещу мен е в досъдебна фаза. Занимавам се с издателска дейност. Вчера се чух с Решетников. Днес той е рожденик. Влиза в болница. Поддържам връзка и с Малофеев. Те са мои приятели, които дълбоко уважавам.  

 

Чакам доказателствата, че Русия пази Цветан Василев. Не поддържам връзки с него. Веднъж в годината се виждаме с руския посланик. Иначе, ако отида на някой от приемите. Аз съм международник по образование.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5902 |03.02.2020 Николай Ненчев: Ако трябва да избирам между един неработещ парламент и този президент, бих избрал парламента . 5| 6487 |31.01.2020 Кокаин в кашони за милиони - стотици килограми намерени в столицата . 3| 5488 |31.01.2020 Николай Радулов: Записите с шефа на ВВС може да са скалъпени . 23| 7710 |30.01.2020 Прокуратурата: Хазартният бос Божков ”давал” милиони на фиктивни ”късметлии”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads