Реклама / Ads
15| 8199 |03.01.2021 НОВИНИ

Николай Марков: Борисов не иска да управлява. Иска сигурност. Животът му е в опасност

.
Николай Марков
Борисов не иска вече да управлява страната, а иска да си гарантира сигурността, защото животът му физически е в опасност. От всички неща, които е свършил, вече е ненужен. Ако трябва да отнесе цялата вина, това се случва или със съд и затвор, или с другия начин. Единственият му правилен ход е президентският пост, който може да му гарантира безветрие. Това би била и награда за свършеното от него.
 

Това заяви в ефира на Българското национално радио експертът по национална сигурност Николай Марков.


Според него липсата на разделение на властите заплашва националната сигурност в страната, а по-големият проблем е, че обществото ни не е успяло да израсне политически и са осъществи прехода на израстване на държавността. 


Според него записите на президента и на премиера показват, че те се намират в някаква зависимост. 


“И в света, но у нас е доста по-силно изразена липсата на автентично политическо лидерство. Това е голям вакуум, който не може да се преодолее. Политическите, икономическите процеси са отражение на международни интереси, които рефлектират върху българската държава. Например, ГЕРБ има зависимост от ЕНП, която доминира Европейската комисия. В този смисъл икономическите интереси на това лоби рефлектират в България”, посочи Марков като допълни, че Борисов е останал на власт, за да довърши “Турски поток” - проект, който е от стратегическо значение. 


Да се разглеждат междудържавните отношения не е коректно и експертно. Експертно е да се следят действията на конкретни политици, които представляват държавите, и конкретни политики, зад които стоят определени лобита“. 


Експертът подчерта, че повече от 20 години изборите в България не зависят изцяло от вота на българските граждани. 


“Тази Система, която успя да се наложи, има хегемония над изборни процес, над манипулациите. Чрез престъпление се подменя реалният вот на гражданите по определена технология, която е в пълна власт на тези, които имат управленската власт да държат нещата под контрол... Това не става без съгласието на европейски институции, които се представляват в София от фондации. Лошото е, че обществената реакция спрямо корупцията, спрямо липсата на разделение на властите, на съдебна система, не рефлектира върху тези държавни институции“, смята Марков.


Той вижда нова политическа конфигурация в бъдещия парламент . “Демократична Българи”, ГЕРБ и партията на Слави Трифонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 15515 |03.01.2021 Илиян Василев: Хората искат промяна, а ”новият” Борисов е кандидат на подмяната . 33| 3981 |01.01.2021 Борисов инспектира компресорната станция при Петрич . 82| 7526 |01.01.2021 Борисов пак се хвали с управлението си. И дума не обелва за мащабите на корупцията и чекмеджето си . 9| 4423 |01.01.2021 Майките посрещнаха Нова година под прозорците на властта с искане за оставките на Борисов и Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads