Реклама / Ads
15| 7431 |11.05.2020 НОВИНИ

Николай Марков: Нездрави са амбиции за обединение на мислещите хора на всяка цена

.
Николай Марков
Снощи си направих усилията да изгледам внимателно наскоро направено интервю с популярен професор и настоящ политик. И въпреки, че с него имахме допирни точки през годините, днес вече сме на съвсем различни планети. Моята поне не е политическа! Не поисках такава, въпреки всички доходоносни бизнес оферти. Няма значение как се казва този човек. Приятел и враг. Тук искам да спра вниманието ви върху нездравите амбиции на всеки от нас за обединение на мислещите хора на всяка цена.
 

Като за начало искам да кажа, че мислещ и здраво мислещ човек са две различни неща. Напълно непознати една за друга вселени. От друга страна, политическата работа не произлиза от чист порив за справедливост .Не. Политическата работа е идеологическа пропаганда с определена насоченост.

Схващате ли разликата?

 

Разбирам, че както аз така и всеки друг имаме симпатии към този или онзи. Всеки греши. Когато, обаче, на този същият човек е надянат на врата политически хамут, той не е себе си и никога не може да бъде, въпреки, че няма да спре да ви убеждава колко е независим и свободен. Не, не е.

Идеологическата пропаганда е мощно оръжие за масово поразяване. От това оръжие трябва да имате изградена собствена система за защита. В противен случай вашият кораб ще плува без капитан и пасажери в открито море и съдбата му ще бъде вечно в ръцете на боговете. Не във вашите! Емоционалната стабилност се възпитава и дисциплинира с усърдие и постоянство. Тя е необходима и за много други неща.

 

Лично аз нямам излишък на енергия да се обединявам с всеки за всичко, както не мога и да спя във всяко легло. Имам си мое. Специално. Не съм изгубен, егоистичен и не мразя никого, независимо кой е той и какво публично поведение има. Просто съм предпазлив, защото лицето на лицемерието е нежно, но смъртоносно.

Подлецът не прощава на виждащите. Убива ги. Бързо.

 

Относно професора какво друго да кажа. Народа му се вижда прост, а света тесен за неговото познание и научна информираност. Тесен е вече манастирът за неговата душа, иска вселената. Получават се понякога тези неща и никой от нас не е застрахован. Освен, ако не бъде бдителен капитан на своя кораб, да гледа винаги към звездите и да не забравя посоката на своето плаване...

 

Останалото сам Бог ще подреди.

 

Николай Марков, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 14949 |08.05.2020 Николай Марков: Едно парламентарно кюфте е скрит и явен собственик на всички видове бизнес на територията . 44| 10418 |06.05.2020 Николай Марков: Днес все едно не гледах военен парад, а ”Тримата от запаса” . 24| 9817 |01.05.2020 Епидемиологът д-р Петър Марков: От 3 седмици стоим в едно безкрайно ”плато” . 8| 4633 |01.05.2020 Николай Нанков: Строителите в ЕС искат да измъкнат икономиките от кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads