Реклама / Ads
33| 14065 |09.07.2020 НОВИНИ

Николай Марков: Охраната на Доган е част от икономическата му групировка. Димитър Лазаров заблуди българския народ

.
Николай Марков
Още онзи ден казах, че тези служители са от НСО. Някои не са били от охраната на Доган, после влязоха. Това е най-добрия вид на държавните гардове. И по-зле изглеждат. В МВР е същото. Аз в този вид тези хора не бих ги приел и на черешова градина. Това е така от 25 години.
 

Това каза по БТВ бившият служител на НСО Николай Марков по повод скандала на брега на парк „Росенец“ пред портите на летния Сарай на Доган.

Относно гардовете той уточни: “Тези хора  са си вкъщи. Така е създадена дейността в НСО, че охранителите на дадените лица стават част от техните семейства. Говорим за широкия кръг от семейството. Тези хора стават част от неговата икономическа групировка. Получават допълнително средства.

 

Те там изпълняват изцяло служебните си задължения. Щом тази охрана е  била там, значи и Доган е бил там.


Току -що председателят на комисията за контрол на службите /бел. ред. Димитър Лазаров/ се опита да въведе в заблуждение целия български народ. Нищо от това, което каза, не е вярно. Само името на Закона беше вярна. Жалко за този човек, но той манипулираше и вас“, каза той по отношение на Димитър Лазаров.

 

Марков продължи: „Факт е, че председател на Комисията  по контрол на службите, се опитва да заблуди всички, показва низостта, до която са паднали управляващите. той чете едно ,но не прочете друго. Президентът назначава със съгласувателна  процедура на МС. Не началника на НСО свиква комисия. Тя се свиква по предложение на едно от трима лица-членове на комисията. Има закон, според който МС осъществява националната сигурност. По Конституция президентът няма компетентност по осигуряване на националната сигурност. Той не носи отговорност по този смисъл. Крайната отговорност за решението на Комисията е на премиера, а не на комисията. Мотивационната част на Комисията отива при премиера. Папката отива при премиера.

 

За военизирано лице, които хвърля знамето, да се отнеме българското гражданство. Знаете ли какво е вътрешна  проверка-едни никаквици пишат едни ненужни глупости. Това е случай за прокуратурата. НСО е военизирана служба. Има символи на държавата, които не пипат. Това не е мутренско поведение. Не съм видял мутра да поругава така знаме.

 

А това е престъпление по смисъла на Конституцията. Радев да спре да говори празни приказки.  Действията на служителите на НСО показват отношението на политиците към гражданите. Знаете ли българският народ как се чувства като видя как се поругава знамето. Възмутен съм от начина , по който след това се скри всичко. Това е безобразно, престъпно  поведение.

 

Какви офицери са тези? Хващат ги от кол и въже и ги правят офицери за една нощ. Това ще се стигне за по-лоши неща. Има структура на системата за защита на националната сигурност. Не трябва да давете на политици да ви подвеждат.

 

Уронен ли е престижа на НСО с действията на този бряг? Уронен е! Тези охранители са семейството на Доган. МС слезе нищо по отношение на експертизата. Но президентът не бива да слиза на това ниво. Тези охранители са хванати с тармъка от всякъде. Ако институциите не виждат това, значи, че авторите на този цинизъм са самите институции. В НСО 2/3 от служителите не трябва да са там“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 14462 |08.07.2020 ДПС скочи на Радев. Трябвало да знае най-добре защо е охраната на Доган и Пеевски . 13| 5928 |06.07.2020 Проф. Николай Витанов: Есента заразените с COVID-19 може да достигнат 10 000 . 5| 5679 |03.07.2020 Арестуваха и шефа на охраната на Божков - Веселин Балтов . 21| 7320 |03.07.2020 Командоси задържаха бивш служител на МВР, осигурявал охраната на Божков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads