Реклама / Ads
10| 8843 |29.01.2020 НОВИНИ

Д-р Николай Михайлов: Действията срещу Радев да мобилизират енерия на голяма съпротива

.
Николай Михайлов
Никой няма полза от тази битка. Освен едно дребно обстоятелство. Всичко се оглозга да кост. Става ясно, че това е провалена страна с амбицията да се ръководи по правилата на либералната демокрация и върховенството на закона. Това каза психиатърът д-р Николай Михайлов по БТВ относно атаката на прокуратурата срещу президента Румен Радев.
 

Това е груба игра и се играе грубо. Играе се нагло с ботушите. Само хора от този тип, които обичат тази игра се забавляват. Част от публиката  също се забавлява. Хората са разярени. Пет години Божков ще печели милиони и никой няма да забележи, представяте ли си?! Нито агенциите, нито властта. И накрая ще искат Интерпол да помага.

 

Това е нещо от страницата на халюцинациите. Актьорите са уродливи. Какво става с прокуратурата и с президента. Това е разгул на антиконституционни и противоправни действия-подслушват президента, избран от народа. Действа се спрямо него с бухалка. Става ясно, че всеки без изключение може да бъде изгърбен с куката на беззаконието, наричащо себе си правосъдие. Главният прокурор е изведен като арбитраж на българския политически процес. Той наказва тези, които в конюнктурната ситуация нарушават нечии интерес. Президентът нямаше да го сполети това, ако думите му нямаха ефект.  Това е толкова грубо!!!

 

Това, което се разигра от прокуратурата доказва смисъла на искането на президента за промени в Конституцията що се отнася до съдебната власт. При едно здраво общество това трябва да мобилизира енергия на голяма съпротива. За да се намери добро в злото, ще трябва да стане ясно, че промените в съдебната система са императивни. Ние имаме дълга да последяваме тази илюзия.

 

Съпротивата е абсолютно задължителна. Не става дума за силова акция. Народът трябва да изрази собственото си мнение по въпроса ние правова държава ли сме или на хора, които управляват през институциите според неписан закон. Това е мафия. Как е възможно по телевизиите да се лее образа на един импулс на подслушване. Държавният глава е подслушван. Сега да притихнем и да чакаме. А да излезе пошло-някакъв генерал съобщава неща, което президентът изслушва. От това се прави заключение, че той пречи на правосъдието, следователно е виновен за държавна измяна. Това за деца ли е?.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5528 |17.01.2020 Д-р Георги Михайлов: Болница ”Александровска” - все едно гледате гражданската война в Либия . 1| 4273 |06.01.2020 Специализираният съд отказа да отстрани от длъжност кмета на Несебър Николай Димитров . 5| 4075 |31.12.2019 Николай Нанков: До два месеца приключват спешните ремонти на ВиК-мрежата в Перник . 0| 4240 |18.12.2019 Тръмп определи като опит за преврат действията на Камарата за импийчмънт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads