Реклама / Ads
5| 6813 |24.09.2019 НОВИНИ

Николай Михайлов: Прокуратурта извършва голямо посегателство срещу сърцето на демокрацията

.
Николай Михайлов
Фундаменталното положение на прокуратата е „позволете да се уплашите“. Живеем с фонов страх от прокуратурата, която е тежко увредена. И това е много голямо посегателство срещу сърцето на демокрацита. Заключението е на психиатъра д-р Николай Михайлов по БТВ. Той коментира освобождаването на Джок Полфрийман и скандалите в БНР.
 

Много сюжети се преплитат около казуса „Полфрийман“. Той е още от присъдата на първа инстанция. Тя очевидно не е приета от извършителя и от БХК. Този Комитет е специализиран да следи за жертви на правосъдието. В този случай са намесени двама души от малцинствата и легендата и фактите говорят за това, че Полфийман е направил опит да ги защити. Станал е „дарлинг“ на този БХК, който е проследявал неговото състояние. С кулминация той да бъде мъж на годината. Не е било добре да се издигне тази кандидатура и тя е оттеглена.

 

Търсено е мнението на този комитет да формират някакво решение в Апелативния съд. Той също принадлежи на либералната идеология в България. Това прави от казуса не само юридически в същината си, но и идеологически.

 

Този човек е освободен, защото покрива условията за освобождаване. Ключово е разкаянието и промяна. Най-големият парадокс и слабост на съда е, че той е приел, че той се е поправил. Той няма психология на виновен на никакъв етап. Той не може да понесе думата. Преживява го като атака срещу него. Има дълга самоотбрана да изключи от себе си обвинението, че е убиец. Този човек се счита за жертва на най-корумпираното правосъдие.

 

Скандалът е в дефиницията „поправил се“. Това, че е учил, нищо не значи. Как е поправен, при положение, че той има съзнание за жертва. Сега всеки, който отбранява статуквото, ще каже: ето ги тези със странната представа, че убиецът е невинен. Това е другият ефект на бедата - стимулира хората за едно стихийно правосъдие, което ще мине през юридическата процедура, за да произнесе присъда. Агресията му е привична. Посегнал е с хладно оръжие на две деца, докато е бил малолетен. Следователно има рецидив. Той е бил със специален нож. В тази история има нещо много провокативно.

 

Има хора, които се превъзпитават в романа на Виктор Юго. В българският затвор при тази дисциплина няма много големи ресурси човек да се превъзпитава. Това е вътрешно решение със събития, близки на просветление. Българският затвор е претъпкан. Ще стане като преживяване на много голяма беда.

 

Не зная как да квалифицирам поведението на шефа на БНР. Това е слабост на човешкото достойнство. Да съди г-н Борисов за думата му „главанаци“. Човекът е излязъл от равновесие и прави опит за самозащита. Той е нелеп в агресията си и опита да се задържи на мястото си.

 

Случилото се в БНР не е голяма изненада. Независимата журналистика атакува едностранчиво. В БНР има различни хора с резки гласове и това трябва да бъде понесено. Журналистиката е бизнес. Има хора, които имат благородна нетърпимост и са готови да произнасят това, което е по съвест. Тряба да се развие култура на смирението и съмнението. Всичко, което не е сложно е лъжливо. Трябва да се мисли сложно.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5174 |23.09.2019 МВР проверява дали митрополит Николай ползва светлини на НСО . 2| 6550 |18.09.2019 Д-р Николай Михайлов: Случилото се в БНР е след инструктаж . 11| 5094 |12.09.2019 Прокуратурата извади на показ докладната записка открита при обиска в Николай Малинов . 18| 6033 |12.09.2019 Николай Малинов: Атаката срещу ”Русофили” клати властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads