Реклама / Ads
62| 10447 |17.06.2013 НОВИНИ

Д-р Николай Михайлов: Сегашните протести не могат да реабилитират патологията ГЕРБ във властта

.
Източник: БТВ
Познавам Пламен Орешарски от СДС. Там той беше като звезда. Това заяви д-р Николай Михайлов, психиатър и бивш син активист, в сутрешния блок на bTV. Той го е анализирал като личност.
 

Направило му впечатление, че настоящият премиер е лишен от патос, а е много практичен човек. В предишната си партия Орешарски впечатлявал с експертността си. Михайлов смята, че бунтът трябва да се разлее по улиците. По този стресов начин може да дойде осъзнаването. „Те са свято прави да отказват да разсъждават прагматически“, каза той за протестиращите. „Отново е ангажимент, отговорност и грижа на тези, които доведоха ситуацията до този предел, е да преценят какво трябва да направят в спешен порядък“, заяви Михайлов. Според него хората ще се успокоят само с оставка на правителството.

Психиатърът посочи, че последният протест е бил „редактиран“, затова е изглеждал по-различно от предишните. Той е видял хора на ГЕРБ при университета, режисирани и приведени в общ вид. „В ход е подмяна“, смята той.

„Този протест не може да реабилитира ГЕРБ обратно във властта“, каза Михайлов. И посочи: „ГЕРБ беше велика политическа патология, аномалия“.

„Призовавам не само да не се отказват, но и да продължават все по-страстно да отстояват позициите си“, заяви актьорът Камен Донев. Според него, в последните 23 години сме свидетели на „енциклопедична некадърност“. „Време е те да видят, че не са те тези, които казват какво да става. Хората казват“, каза той за управляващите.

„По-важното е изгубената връзка. Когато е изгубена връзката, нещата от самосебе си се разпадат“, допълни актьорът. „Наистина трябва мъжко поведение – трябва да носиш отговорност“, каза той за фигурата на премиера, който и да е той. „Трябва нов човек да поеме нещата“, смята Донев.

„Обръщам се към т.нар. ръководители да не се смеят ехидно. Това прави много лошо впечатление. Като актьор искам да им кажа – много слабо изпълнение, много нелепо. Леко подхилкващи се очи и равен тон – вижте ни колко сме уравновесени, колко сме позитивни. Глупаво е това нещо, нелепо“, посъветва актьорът.

Според писателя Калин Терзийски, трябва да настъпи сериозна криза, сътресение в обществото. „Хроничните заболявания се лекуват само с криза“, посочи той.

„Отговорност се носи от личности с морал. Не от групи, групировки и партии. За съжаление, сега нещата се сменят много бързо. Няма време да изпъкнат, извън тия елити, наистина определени, ясни личности“, смята Терзийски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5306 |23.05.2013 Проф. Николай Петров: Над 388 млн. лв. са задълженията на болниците . 3| 5399 |20.05.2013 Петима от ВСС поискаха дисциплинарно производство срещу Николай Кокинов . 103| 8453 |17.05.2013 Д-р Н. Михайлов: Изборите показаха деградация на суверена . 1| 5116 |13.05.2013 Етичната комисия на ВСС изслушва Николай Кокинов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads