Реклама / Ads
41| 11899 |25.09.2020 НОВИНИ

Николай Милчев: Кристалина подкрепя властта - и нито дума за корупцията и бедността

.
Кристалина Георгиева Източник: БГНЕС
Господ да ми прости, но от целия поамериканчен синтаксис, приповдигнати думи и интонации не разбрах почти нищо. От толкова космически цифри, пари и успехи, от такива дейности и помощи на МВФ моментално ми се завъртя главата.
 

Веднага обаче схванах, че Кристалина Георгиева силно обича и силно подкрепя властта в България, защото според нея България е някакъв остров на стабилността със страхотни брутни вътрешни продукти, с двойно намалена безработица и все такива розови балони.


Върнах се десетилетия назад. Имах усещането, че гледам на малкия екран, както се казваше някога, поздравление на съветски партиен и държавен ръководител за конгрес на БКП.


Цветя и рози.


И нито дума, че България е раят на корупцията и бедността, че страната се тресе от скандали, от протести, викове и стонове. Няма такава работа. Госпожа Кристалина Георгиева е закачила с кламер дежурната усмивка на лицето си и говори хубаво и учестено. Това видях от най-издигнатата българка.

 

И се питам – какво им става на тези хора? Тъжното е, че знам отговора – изкачат ли се на върха на планината, нищо не виждат надолу. Надолу е само мъгла, а в мъглата те чуват щастливи песни. И ръкопляскания.


Може и да съм наивен, но очаквах човешки думи – думи на жена, на майка и българка. А чух напудрена и куха реч на финансова началничка, която изпълнява вътрешнопартиен ангажимент.


Вярно е, че правителството на Бойко Борисов я буташе по всички линии напред и нагоре. Даже я използва срещу Ирина Бокова в надпреварата за ООН. Но благодарността не трябва да е за сметка на истината. Защото от това хората се свиват, повяхват и почват да не вярват на очите си. И да се срамуват.


В унеса си за похвали и успехи на България Кристалина Георгиева стигна до дигитализацията, до Мария Габриел и до Космоса. Блазе ѝ на Родината – и с дигитализацията, и с чекмеджетата.


А въпросите, които Даниела Кънева задаваше, можеше да ги зададе и телевизорът сам.

 

Николай Милчев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7418 |24.09.2020 Николай Милчев за БНТ: Страната на внезапно изчезналата реалност . 13| 8081 |24.09.2020 Николай Слатински с кратко сравнение на обясненията за записите с Борисов . 19| 6937 |24.09.2020 Николай Ненчев: ДАНС оказа огромен натиск върху служителите, работили по договорите с Полша . 48| 5966 |23.09.2020 Николай Малинов: Нашата партия е продължение на културното русофилство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads