Реклама / Ads
103| 9816 |21.08.2011 НОВИНИ

Николай Младенов се ожени. Горчиво!

.
Николай Младенов и Гергана
Външният министър Николай Младенов се раздели с ергенския живот. В резиденция Евксиноград той се ожени за голямата си любов Гергана Григорова. Кум на младата двойка бе премиерът Бойко Борисов. Церемонията и купонът се завихриха в големия ресторант на резиденцията.
 

Сватбата започна в 18 часа с граждански ритуал, а след това и църковен в параклиса „Свети Димитър“, който е към резиденцията. Двата ритуала се превърнаха в истинско изпитание за гостите, които трябваше час и половина да стоят прави и да слушат казионните слова.

Присъствали на тържеството разказаха, че младоженецът и кумът Бойко Борисов са били облечени с фракове, което предало строг тържествен вид на церемонията.

Общо над двеста приятели, колеги и роднини бяха поканени на тържеството. Според запознати едно сватбено тържество в Евксиноград излиза минимум 100 000 лева с всички екстри. Други обаче опровергават тази цифра, защото се правели големи намаления за членове на правителството. Те посочват сума от 40 до 50 хиляди лева. Разрешителното за провеждане на подобно тържество в Евксиноград струвало 5 000 лева. Кумът Бойко Борисов подарил на младоженците плазмен телевизор като неговия в резиденцията в Бояна. Той е с огромни размери и показва образите почти в естествен ръст.

Преди да отлети за сватбата във Варна и премиерът получи оригинален подарък – танц от гимнастички. Това стана по време на откриването на Световната купа по художествена гимнастика в новата спортна зала в столицата.

Кума бе една от звездите на Музикалния театър Валентина Корчагова. Тя бе облечена в шикозна тъмнолилава рокля.

Сред гостите бяха вицепремиерът Цветан Цветанов със съпругата си Деси, министрите Росен Плевнелиев, Вежди Рашидов, Тотю Младенов, Нона Караджова, Аню Ангелов, Мирослав Найденов, Томислав Дончев, кметът на Варна Кирил Йорданов, шефът на депутатите от ГЕРБ Красимир Велчев, дипломати, политици, родзнини и др.

Мина от Втората световна война изплува на плажа на резиденция “Евксиноград” ден преди сватбата на външния министър Николай Младенов. Като научил за нея, губернаторът Данчо Симеонов звъннал на военния министър Аню Ангелов. Той наредил на Военноморските сили да помогнат и да обезвредят бомбата. Специалистите преценили, че е по-добре да я взривят на място. Това предизвикало известни притеснения у някои от почиващите в морския дворец.

Президентът Първанов, който почива също в Евксиноград, не е бил поканен на тържеството.

Да снимат и присъстват на сватбените ритуали бяха допуснати журналисти от определени по списък медии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8141 |05.08.2011 Николай Урумов арестуван с крадени икони . 17| 5995 |04.08.2011 Николай Младенов се венчава, Бойко ще е кум . 17| 5479 |01.08.2011 Н. Младенов: Първанов иска да спре развитието на младите . 16| 5058 |14.07.2011 Младенов: Българските интереси трябва да са над всичко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads