Реклама / Ads
12| 6478 |20.01.2010 НОВИНИ

Николай Младенов поема "външно", Аню Ангелов е новият военен министър

.
Николай Младенов Източник: Вяра Йовева
Николай Младенов ще заеме освободения от Румяна Желева пост на външен министър. Министерството на отбраната ще бъде оглавено от досегашния зам.-министър на Младенов Аню Ангелов. Премиерът търси за Желева посланическо място в немскоезична страна.
 

На негово място в Министерството на отбраната е предложен досегашният зам.-военен министър Аню Ангелов. Очаква се предложенията да бъдат единодушно приети на заседанието на Министерски съвет, което тече и в момента. Все още не е ясно какво ще се случи с Румяна Желева. Предстоят разговори каква ще бъде нейната бъдеща политическа кариера. По непотвърдена информация Желева може да бъде изпратена като посланик в немскоезична държава. Премиерът беше принуден да пренареди кабинета си едва след 6 месеца управление заради слабото представяне на Румяна Желева като кандидат за еврокомисар. След случилото се тя оттегли кандидатурата си за еврокомисар и подаде оставка за напускане на министерския пост, която беше приета от министър-председателя.

Николай Младенов е завършил "Международни отношения" в УНСС през 1995-та година. Между 1996 и 1998 г. заема поста програмен директор на фондация "Отворено общество", София. Следва длъжност като програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. През 1999 основава Европейския институт в София и е негов директор до 2001. Народен представител от ОДС в 39-ото Народно събрание, както и парламентарен секретар до март 2002, заместник председател на Комисията по европейска интеграция и член на комисията по външна политика, отбрана и сигурност.

На 12 март 2002 е избран за член на Националния изпълнителен съвет (НИС) на партия Съюз на демократичните сили. По-късно е назначен за говорител на партията. От 22 февруари 2004 е на поста заместник-председател на СДС, който напуска с оставката си от 16 август 2005 г.

От 2005 до 2007 работи като консултант на Световната банка. Международния републикански институт и Националния демократически институт в България, Афганистан, Йемен и други страни от Близкия изток. През 2006 е съветник към парламентарните комисии по отбрана и външна политика и сътрудничествно с Иракския парламент.

В кандидатската листа на партия "ГЕРБ" за изборите за членове на Европейския парламент (ЕП) е регистриран е под номер 3. Като депутат в ЕП Младенов е член на комисиите по вътрешен пазар и защита на потребителите, външна политика, подкомисията за сигурност и отбрана. Също така е първи заместник председател на делегацията на ЕП за отношения с Ирак и член на делегациите за Израел и Афганистан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4778 |22.12.2009 Досъдебно производство срещу Николай Цонев . 10| 5152 |17.12.2009 Бате Николай чакал КАТ над 3 часа след побоя . 11| 9762 |16.12.2009 Мутра преби актьора Николай Николов . 2| 6024 |01.12.2009 Николай Младенов тактично отказа на "външно"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads