Реклама / Ads
0| 4628 |27.07.2015 НОВИНИ

Николай Ненчев: Усещам на гърба си хибридната война

.
Николай Ненчев
Много внимателни бяхме към доброволците. Теренът е много тежък. Изкачването е около 4 часа. Представете си как се случва това. Овладяхме огъня. Метеорологичните услови не бяха на наша страна. На този етап всичко е наред. Имаме един хеликоптер . Там сме изсипали над 200 тона вода. Това каза военният министър Николай Ненчев по БТВ.
 

 Ето какво още сподели той за борбата с огъня в Рила: Пилотите работеха по 9 часа. Не съм имал 1 минута спокойствие . Доброволците бяха около нас., така че всеки  да вижда следващия. Слава Богу  нямаше нито един инцидент.

 

Теренът е много трудно достъпен . Друг тип техника не може да стигне  до там, освен тези два, с които разполагаме. Ако те не се бяха включили, много рудно щяхме да се справим. Кугърите  не ставата за гадене за пожар. Но не мисля, че това е възможно. Единият хеликоптер е в края на летателните си възможности. Трябва да обърнем внимание  на българската армия. Те основен стълб за българския народ. В рамките на една седмица гасихме два пожара. Като говорим за бюджет, нека да имаме предвид  този случай.

 

Има разговор с г-жа  Менда  Стоянова, ние имаме със 17, 5 млн . лв. по-малко разходи от ВМА . В края на  годината спестените средства  оттам ще са 30 млн . лв . Трябва да проявяваме по-голямо  разбиране към армията. Тези два дни ние сме направили разходи 200 хиляди лева. Над 100 военни са били там. момчетата от Благоевград ставаха в 5 часа, и се прибираха в 8-9 часа. Докато се изкачите само оставате без крака. Трябваше допълнителни сили и взех военнослужещи  от Горна Баня, те трябваше в 3 часа да станат.

 

Ние сме зависими над 90 процента от Русия. Подписваме договори с Полша и върви към финал, почти е финализирана  договорката . Договърт с Полша е много по-изгоден, отколкото в Русия.

 

Нямаме клетки на радикален ислям или на Ислямска държава. Анкара ще получи пълна подкрепа от Европа за борбата й срещу тероризма. Вероятно и ние ще се включим. Обезпокоително е онова, което извършва ИД. Там има едно насилие към хората. Трябва да се запознаем с искането на Турция, за да кажем ние какво ще правим.

 

На този етап няма нито пряка, нито косвена заплаха от ИД срещ нас. Всеки ден изпитвам ударите от хибридната война. Копромати, лъжлива информация, с  която искат да се разклатят българските институции.  Помолих журанлистите да бъдат по-внимателни, в тази тежка среда на несигурност. На този етап стоим добре. От цялата хибридна война, доверието към НАТО се увеличава. Разбирам го интуитивно от хората.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6097 |18.07.2015 Николай Стайков: Събрахме казуси с много нарушения на прокуратурата . 0| 5142 |17.07.2015 Ненчев: Допускам, че у нас има руски шпиони . 0| 4402 |16.07.2015 Ненчев: Съкратихме 380 човека . 0| 5826 |13.07.2015 Почина съпругата на Николай Добрев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads