Реклама / Ads
1| 6573 |18.07.2017 НОВИНИ

Николай Петров: Най-лесно е да слезеш на нивото на простака срещу теб

.
Николай Петров Източник: БГНЕС
Не сме в мисия на спасяване на болници. Всичко е до добра организация и добри експерти. Здравното заведение ги подпомага по методика за субсидиране. Това не са големи суми, че да се разчита на тях. Основно за болницата е ефективна работа и приходи от НЗОК. Това каза здравният министър проф. Николай Петров по БТВ.
 

Доста общински болници са в затруднение. Има региони, където те са единствени. Болницата в Ловеч е най-критична. Зле е и тази в Стара Загора. Лекарите са застрашени от фалити на болници. Трябва да се фокусираме върху мениджмънта.  Физическото насилие над лекари излиза от граници. Излагаме се като общество. Трябва да има сериозна реакция на всички структури в обществото. Не може така. Трябва да има присъди, а не накрая да излиза като трудова злополука. С битата акушерка не съм говорил. Тя си беше у дома. Съвет ми трудно да дам. Дълго време съм работил на място, където се съобщават лоши новини. Това е много трудна игра. Най-лесно е да слезеш на нивото на простака срещу теб.

 

Най-лесно е да понесеш негативизма на близките, когато съобщаваш лоша новина. Младите лекари не искат признание. Искат да бъдат оставени на мира. Медицината е мисловен процес. Има процес на забавяне на емиграцията на лекари.  Заварих доста бъркотия в министерството. Паник -бутон ще има в линейките. Правим проучване и ще пуснем обществена поръчка. До октомври се надявам да има паник - бутон. Ще бъде наивно, ако не очаквам атаки. Философията ми е: Върши си работата прозрачно. От моята работа трябва да има полза.

 

Пътувах за отпуска с жена ми. Голямата ми дъщеря  се обади. Хвърлих багажа и отидох там, спомня си професорът за терора в Сарафово. С колегите ми се справихме блестящо. Тогава се работи за засечено време. Няма време за ревизия, защото чака следващият. Видях и доста от поразените. Парчета тел имаше по телата им. Да не дава Господ да го преживяваме. Неприятно чувство.

 

С 600 000 лв  е свален дълга във ВМА . Много добре се справя болница „ Св. Иван Риски “ ,  болницата в Монтана и Пловдив. „Пирогов “ е добра болница с лоша материална база. Това затруднява колегите, но те се справят добре.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7188 |17.07.2017 Дядо Николай закичи Йордан Цонев с църковен орден . 0| 5752 |17.07.2017 Николай Петров: Слагаме паник бутони в линейките . 3| 5865 |11.07.2017 Николай Радулов: Службите са инструмент на управлението . 2| 6495 |07.07.2017 Съветникът на президента Николай Копринков на крак при Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads