Реклама / Ads
0| 4855 |30.04.2018 НОВИНИ

Николай Цонков: Далавера за 30 млн. ли е скандалът с баните в ”Овча купел” и ”Горна баня”?

.
Николай Цонков
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев декапитализира ”Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация” ЕАД с изпълнението на решението на МС да прехвърли на Столична община част от имотите, които стопанисва лечебното заведение. Това коментира народният представител от ”БСП за България” Николай Цонков.
 
Той и колегите му от групата на социалистите Христо Проданов и Румен Георгиев поеха ангажимент пред граждани и служители на болницата, които неотдавна протестираха срещу освобождаването на директора д-р Йордан Иванчев, да проверят случая. Затова и попитаха министъра каква точно е политиката на Министерството на здравеопазването към тази болница, защото тя е уникална? Какви са мотивите за освобождаване на досегашния директор? Защо декапитализират по този начин болницата и защо капиталът й е силно подценен?

"Изобщо не съм доволен от обясненията на министър Ананиев, заяви Николай Цонков. - Освободеният директор д-р Иванчев през миналата година е внесъл няколко инвестиционни предложения за оздравяване на болницата. Те са били отхвърлени от Министерството на здравеопазването. Има още нещо много смущаващо - към този момент определените за прехвърляне имоти на болницата все още не са вписани към Столична община. Как тогава Столична община, чрез нейни структури, кандидатства с тези имоти по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" и печели два проекта на обща стойност 30 милиона лева?! Единият от тези проекти е за създаване на нова лаборатория. Защо е необходима такава, след като самият министър Ананиев заяви, че настоящата лаборатория към болницата се развива успешно и е една от най-старите в страната? Това е някакъв абсурд! Как тази болница ще функционира, след като капиталът й от 530 000 ще бъде намален на 80-90 000?"

 

Според Николай Цонков, зад цялата тази ситуация прозират нечисти намерения. "Става въпрос за апетитни имоти и разположени върху тях сгради на културата. Дали този интерес към тях не е заради въпросните 30 милиона лева, които ще отидат в нечий джоб, далавера за 30 милиона ли е това, пита народният представител от БСП. - Очевидно баните в "Овча купел" и "Горна баня", както и останалите имоти, които вървят с тях, ще бъдат използвани за поредно разпределение на евпорейски средства по "специално предназначение". За пореден път ставаме свидетели как в това правителство кражбите и парите стоят над закона и обществения интерес. Пациентите и гражданите от района искат болницата да бъде използвана за здравеопазване, а не да бъде превърната в средство за лично облагодетелстване и съответно унищожена".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4751 |17.04.2018 Доц. Николай Цонков: Управляващите задълбочават проблемите в армията, вместо да ги решават . 1| 6556 |29.03.2018 Пребиха режисьора Николай Поляков . 3| 7062 |21.03.2018 Николай Хаджигенов: Законът е добър, трябва да сме по-умни, а не по-силни . 1| 6646 |15.03.2018 Николай Николов: Фактите за управлението на ГЕРБ са срамни, а не несъстоятелни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads