Реклама / Ads
2| 4959 |26.01.2018 НОВИНИ

Николай Цонков поиска оставката на образователния министър

.
Министърът на образованието трябва да подаде оставка, защото е виновен за скандала с учебната програма по история за Х клас. Това заяви народният представител от ”БСП за България” Николай Цонков при участието си в предаването ”Делници” по телевизия ”Евроком”.
 

"Ние ще направим необходимото, ще предприемем всички позволени от закона мерки и действия във и извън парламента, за да се противопоставим на въвеждането на тази програма. Ще настояваме тя да бъде върната обратно за обсъждане, коментира Николай Цонков. - Освен това ще държим да бъде възложено на историци, доказани авторитети в тази област, които да изработят програмата, тя да бъде исторически обективна и да осигурява на учениците необходимите им знания".

 

Според Николай Цонков, скандалът с учебната програма по история за Х клас тепърва ще набира скорост. "Още миналия петък на парламентарния контрол остро изразихме нашето несъгласие в декларация. В началото на тази седмица на заседание Градският съвет на БСП - София прие позиция, в която остро разкрикитува утвърдената програма. Аз, като депутат от София, напълно подкрепям тази позиция и се присъединявам към искането на оставката на министъра. Не сме съгласни с начина, по който е утвърдена тази програма. Манипулативно са подбрани факти и исторически данни, което е недопустимо!".

 

Николай Цонков заяви, че е напълно съгласен с тезата на президента Румен Радев за атрофирането на българския парламент. "Какво по-голямо доказателство за верността на тази оценка от начина, по който протече вотът на недоверие, коментира народният представител от "БСП за България". - Липсата на премиера по време на дебатите показа отношението му към българския парламент. Ясно си пролича как се погазват законите и конституцията на България и по този начин се принизява работата на основния орган на Републиката".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4485 |26.01.2018 Николай Николов: Само 0,2% от бюджета на София за спорт е срам за управляващите в СО . 4| 4715 |23.01.2018 Марешки: Ако Борисов поиска вот на доверие, също ще гласуваме ”против” . 2| 3958 |17.01.2018 Гребеца пак поиска свобода, но съдът не му я даде . 0| 4278 |16.01.2018 За вота на недоверие БСП поиска разсекретяване на доклад на ДАНС и прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads