Реклама / Ads
80| 9200 |04.03.2016 НОВИНИ

Николай Волуев-Звяра: Русия не е демонът в Европа

.
Николай Волуев
Наричат 213-сантиметровия двукратен световен шампион по бокс Николай Валуев – Звяра от Изтока. Той е отбелязал 50 победи на ринга, 34 от които – с нокаут, а сега е депутат от партията на Владимир Путин „Единна Русия“.
 

На 3 март Валуев беше в София по покана на лидера на „Атака“ Волен Сидеров. Звярът заяви, че не знае, че Сидеров е подсъдим за хулиганство и нанасяне на телесна повреда.

 

„И на мен ми се случвало като малък да вляза в полицията за това, че съм попаднал на грешното място. Но това не означава, че съм хулиган. Срещу мен също са образували съдебни производство и дела, но днес тези дела са приключени и съм напълно оправдан по тях. Мисля, че Волен Сидеров също ще има възможността да докаже, че е невинен. Мисля, че за него тепърва ще се чуват още много, много измислици. Но така става с хората, които вървят срещу системата“, каза боксьорът депутат.

 

Самият Валуев не обичал агресията и не бил хулиган, а „добро момче“. Започнали да му викат Звяра от Изтока след няколко мача във Великобритания, но той лично никога не е харесвал това прозвище.

 

„Рингът е за това – там да изкараш агресията си и да не я изсипваш върху никого на улицата – каза Валуев. – Ако става въпрос само за мерене на мускули, без да разбереш прийомите на спорта – това е недостатъчно. Ако човек истински познава бокса, той няма да си позволи да бъде агресивен по отношение на другите. Ако, разбира се, не е принуден да реагира, за да защити близките си“.

 

Помолен за коментар за парламентарната комисия, която ще разследва дали има намеса на Русия във вътрешните работи на България, депутатът каза: „Нека разследват! Но най-важното е тази комисия да бъде обективна и в нея да участват хора, които да познават общественото мнение, които се интересуват от България, не са безразлични към нейното бъдеще. Тоест, ако в комисията участват такива хора, смятам, че обективността ще възтържествува! Нека разследва“.

 

Той обаче посочи, че тъй като е депутат, няма право да въздейства с изказванията си на което и да е разследване. „Здравословно е, когато се опитват да достигнат до истината. Но само ако искат да изровят истината, а не да изфабрикуват факти или, не дай си Боже, да изкарат на бял свят нещо, което не е така“.

 

Валуев посочи, че днес по света се случва точно обратното и дори в международните отношения говорят за политика на тройните стандарти. „За пореден път в тази политика виждат Русия като демон в цяла Европа. А това не е така“, каза той.

 

Помолен за коментар на твърдението, че „Атака“ на практика прокарва руски интереси в България, той отговори: „Наши интереси?! Не искате ли да погледнете от другата страна на нещата. Дайте ми само един отговор: Нужна ли е ѝ на България енергетика? Отговорете ми! Или на вас ви отпускат достатъчно от ЕС. Кое ви устройва повече – собствена, евтина енергетика или европейска? Бихте искали да ядете немски продукти или български? Иска ли ви се всеки българин да живее и работи в България, а не да продължава да заминава някъде? Бихте ли искали това? Съмнявам се, че не бихте го поискали“.

 

Волуев гостува и в боксовия клуб на Кубрат и Тервел Пулеви, но каза, че не би искал да се изправи срещу никой от двамата на ринга. „Аз въобще не искам да е да се бия с когото и да е. Аз съм много миролюбив човек. Даже, когато се кача на ринга, се контролирам“, каза той. И добави, че пожелава победа в предстоящия мач на Кубрат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 5969 |04.03.2016 Посланикът на Украйна: Русия е с ясно очертани имперски амбиции . 22| 5236 |03.03.2016 Братя Пулеви посрещат световния шампион по бокс Николай Валуев . 3| 4383 |02.03.2016 Симеонов: НС решава за комисията за разследване влиянието на Турция и Русия у нас . 137| 9128 |01.03.2016 Ю. Исаков: Русия не получава и сантиметър от войната за Освобождение на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads