Реклама / Ads
17| 5711 |21.04.2011 НОВИНИ

В. Николов: Ловът е скъп; проверяваме сигнала за трофеите на Първанов

.
Валентин Николов
Кушлев поставил и роднини в "скъпата" Комисия. Криел имената на съпругата си, за да не се установи връзката; скрил и участието си в Царския ловен клуб; прокадва се и съмнение за запори срещу спонсорство.
 

В Комисията пристигнаха два сигнала - един анонимен, един не. Изисквали сме проверка от Сметната палата, която в момента продължава, а от НАП чакаме резултатите от ревизиите на двете сдружения, в които членува Стоян Кушлев, обяви по БТВ депутатът от Атака Валентин Николов, заради когото си отиде от шефското място на Комисията Стоян Кушлев. Възнагражденията варирали между 5 и 10 хиляди лв заплати. Те били давани по законова форма и разпределяни от Кушлев. С освобождаването му проверката не свършва, каза той.

Вие ще го уморите този човек, репликира водещият Виктор Николаев.

Шуробаджанащината беше изброена в сигнала, каза Николов и напомни, че самият Кушлев отричал, защото не били четвърта степен, а шеста-седма степен роднини на съпругата му. Кушлев обаче отказвал да съобщи имената на жена си. Проверка имало и в този аспект.

Кушлев участвал и в Царския ловен клуб, което укрил в декларацията си пред комисията си. Ако това се знаело, премиерът нямало да го назначи, каза още Николов. Възможно ли е част от дарителите да са били обект на проверки, спрени от комисията, попита Николаев. "Всичко е възможно", отговори Николов. Прокадна се и съмнение за запор срещу спонсорство.

За Комисията бил необходим млад и енергичен човек, способен на сериозна реформа в нея; новият председател правел добро впечатление, бил ерудиран и нямало проблем, че е работил в посолството на САЩ.

За нашата комисия  няма значение от кого на сигналите, коментира Николов темата за трофеите на президента, които станаха обект на комисията "Антимафия". Сигналът бил подписан от Стефан Аврамов и щял да бъде проверен. Ако има данни за корупционна практика, щели да се оповестят, защото ловът бил скъпа практика. Който ловува, трябва да си плаща, констатира Николов и призова за уважение към държавния глава и институциите в България.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4660 |04.02.2011 В. Николов: Пълна шуробаджанащина в Комисията Кушлев . 7| 9263 |08.07.2010 От днес проверяваме глобите от КАТ-София в интернет . 2| 4737 |24.06.2010 М. Николов: Медиите не ме харесват . 4| 5027 |21.06.2010 М. Николов: Аз съм изкупителната жертва на държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads