Реклама / Ads
4| 5025 |21.06.2010 НОВИНИ

М. Николов: Аз съм изкупителната жертва на държавата

.
17 години в панделата поискаха прокурори за Марио Николов.
 
8 г. затвор за ръководство на организирана престъпна група и 17 години по обвинение за участие в документна измама. След като изслуша прокурорите, еиндствените думи на Марио Николов бяха: "Държавата е решила да ме принесе в жертва".

За съпругата му по двете обвинения прокуратурата поиска 14 години затвор. 4 - за участието й в организирана престъпна група и 14 по обвинението й за участие в документна измама. За останалите обвиняеми по делото прокуратурата "отсъди"  съответно по 4 и 12 години по двете обвинения. Според прокурора по делото Андрей Андреев, Марио Николов е основният виновник за източването на парите. Той определял цените и контролирал финансовия поток.

Пред съда обясни, че внесените машини не само били втора употреба и не отговорили на целите на програма САПАРД, но и цената им била завишена. Затова обвинението се позова на свидетелки показания, документи от чужбина и материалите, събрани в хода на досъдебното производство. Основните доказателства на прокуратурата са показанията на двама немски граждани, които са свързани с фирмата, продавала машините. Андрей Андреев се позовава в обвинителния акт и на показанията и на 4–ма свидетели от Швейцария, които също са продавали машини на българските дружества. Според прокурора по делото, отежняващо вината обстоятелство, е и това, че Марио Николов се е опитал да манипулира свидетел по делото.

След като чу обвинителния акт, Марио Николов заяви, че се чувства като изкупителна жертва и че е трябвало да бъде принесен в жертвоприношение. ”Държавата е решила да ме принесе в жертва и какво толкова – ще се лиши от един свой български гражданин и точка по въпроса!”, заяви Марио Николов и обясни, че според него така се търсят политически дивиденти. Прокурор Андрей Андреев заяви, че дивидентите на обвинението са извлечени от доказателствата по делото. Държавното обвинение ще протестира оправдателната присъда на друг подсъдим, който бе арестуван заедно с Марио Николов – Людмил Стойков. Андрей Андреев, обясни, че все още не са получени мотивите за нея, но след като ги получи, със сигурност, ще бъде внесен протест.

Frognews.bg припомня, че Марио Николов с още шестима души са подсъдими за пране на пари по програма САПАРД на стойност 7,5 милиона евро.

В края на януари Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство по материали, изпратени в градската прокуратура, за това че бизнесменът Марио Николов се е обаждал по телефона на свидетел и го убеждавал да не дава показания.
Прокурорите полуучили информация, че Николов звънял на свидетел в Швейцария, за да му съобщи, че не трябва да се явява по делото срещу него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5425 |17.06.2010 Р. Петков се "жертвал" за срещата с Галеви, трябвало да отиде друг от МВР . 0| 4910 |04.03.2010 Марио Николов: Можете да ме съдите навсякъде . 3| 5037 |08.02.2010 Марио Николов: Не съм натискал чужденци . 19| 5369 |17.12.2009 "Наглите" обзавели стая и за втора жертва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads