Реклама / Ads
0| 4830 |16.12.2012 НОВИНИ

НИМХ: Жълт код в 17 области заради опасност от поледици

.
Днес ще бъде облачно, на места със слаби валежи, предимно от дъжд, в Дунавската равнина примесен със сняг. Преди обяд на места в Западна и Централна България ще се образуват и поледици, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
 

Максималните температури ще са между -1° и 4°, в София 2°. Вятърът ще е слаб, след обяд от запад. По Черноморието ще е облачно. По-късно през деня ще превали слаб дъжд. Вятърът през по-голямата част от деня ще е до умерен от югоизток и едва от вечерта от запад. Максимални температури до 3°-5°.

Вълнението на морето ще е слабо, около 3 бала, с тенденция по северното крайбрежие към края на деня да се усили. Температурата на морската вода е 7-8°. В планините се затопля. Максималната температура на 1200 м.н.в ще бъде около 4°, на 2000 м около -1°, а по най-високите върхове на Рила и Пирин около -5°. В по-ниските части ще превалява дъжд, а над 1500 м сняг.

По проходите ще има поледици. Вятърът ще е умерен, преди пладне от югозапад, а по-късно през деня от запад. Билата ще са в облачния слой, с мъгла. Жълт код заради опасност от поледици е обявен в 17 области на страната. Климатичните условия ще бъдат потенциално опасни в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, София- област и София – град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Пловдив.

Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но хората трябва да бъдат внимателни, да бъдат в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност да избягват рисковете.

Обработка със смеси срещу заледяване са извършени през нощта по улици и булеварди в столицата, по които се движи масовия градски транспорт, както и на опасни и стръмни участъци, съобщиха на свой ред от пресцентъра на Столична община.

Продължава обработването на улиците и на площите при спирките на градския транспорт. В момента на терен работят над 80 специализирани за почистване машини.

Етажните собствености трябва да се погрижат за почистването на площите пред жилищните си кооперации, собствениците на търговски обекти и офиси пред съответните сгради.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 4894 |13.11.2012 ДПС щели да показват жълт картон на кабинета Борисов . 0| 5189 |29.10.2012 Червен код за област Кърджали, оранжев - в 7 области и днес . 0| 5889 |28.10.2012 Червен код в Смолян и Кърджали; жълт-почти навсякъде . 34| 6702 |20.10.2012 Бъдете здрави, да не ви урочасат жълтите медии!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads