Реклама / Ads
19| 10057 |29.10.2017 НОВИНИ

Плевнелиев атакува летците от Графа и президента Радев

.
Росен Плевнелиев Източник: bTV
„Категорично не одобрявам действията на летците. Това за мен оставя горчивото впечатление и неразбиране как функционира Конституцията. Не съм съгласен и с действията на държавния глава, който се опита да защити тези действия, които са поне с нагласата да бъдат противоконституционни”. Това заяви Росен Плевнелиев.
 

Той не отрече, че във военната ни авиация има проблеми, но подчерта, че военните трябва да спазват своята клетва и дълг. На въпрос дали чувства вина за състоянието на авиацията ни в момента, Плевнелиев заяви пред bTV, че „всеки един политик трябва да чувства вина за състоянието на авиацията”.

Бившият президент коментира и провала на КСНС. „Това е първият провален Консултативен съвет за националната сигурност в историята на президентството и основната вина за това носи президента”, каза бившият държавен глава Росен Плевнелиев.

Припомняме, последното заседание на КСНС, на което трябваше да се обсъжда антикорупционния закон и създаването на специален разследващ орган, се състоя на два пъти, тъй като при първото заседание не се събра кворум.

КСНС не постигна съгласие за антикорупционното звено Участниците не се разбраха за ролята и функциите на бъдещия орган, както и за назначаването на неговото ръководство

„В месеците преди КСНС имаше два алтернативни законопроекта, които е съвсем нормално да влязат в Народното събрание за обсъждане. Държавният глава по-скоро игра ролята на еднопартиен, отколкото на надпартиен президент. Резултатът беше печален”, категоричен е Плевнелиев.

По думите му българският народ е свидетел на тоталния провал на целия политически елит по темата с корупцията. На въпрос дали президентската институция трябва да назначава шефа на разследващия орган за корупция, Плевнелиев е категоричен, че не трябва.

„Повече от шест месеца бях едноличен ръководител на тази държава, направих две служебни правителства. Представете си, държавният глава еднолично управлява държавата и еднолично назначава органа, който се бори с корупцията и неговия ръководител. Това означава, че държавният глава има безгранична власт и това не е добре”, поясни Плевнелиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 15465 |24.10.2017 Илиян Василев: След отказа на летците от полет де факто сме напуснали НАТО . 2| 4434 |23.10.2017 Плевнелиев предупреждава, че много глобални сили не спят на Балканите . 0| 4003 |06.10.2017 Симеонов атакува през Цацаров приватизацията на БМФ . 0| 4522 |04.10.2017 Прокуратурата атакува правото на шефа на Горското да забранява лова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads