Реклама / Ads
6| 5078 |24.04.2018 НОВИНИ

Нинова: Случилото се на младежкия форум е излагация, петно и срам

.
Корнелия Нинова
„Тежък шамар за България и за държавата ни и то от младите европейци“ – така лидерът на БСП Корнелия Нинова определи в предаването „Тази сутрин“ по bTV младежкия форум, който е завършил с твърд алкохол и полуголи танцьорки.
 
„Това с алкохола и полуголите жени – да, ужасно е, но по-важно е това, което казва президентът на Европейския младежки форум, че това, което се е случило в София, цитирам: „разруши работата поколенията преди нас, унищожи труда на няколко генерации младежи и показа пълно пренебрежение към младите хора изобщо“, каза Нинова. Тя изтъкна, че „изобщо не се е говорило за политики за млади хора, не е имало нито един млад човек в панелите, в които е водена дискусията, явили са се официалните държавни лица да им държат речи и са ги карали по това време да стават и да пляскат. Няма политика за младите хора, има тотално разочарование. Срещу това – алкохол и полуголи жени. Това е такава излагация за България, такова петно и срам и то пред младите хора на Европа“.

Помолена да коментира случая с Десислава Иванчева като юрист, тя каза, че има два изхода – или да има осъдителна присъда срещу нея в български съд, или да има осъдителна присъда срещу България в Страсбург – „поредната за нарушаването на правата на човека“. „Доказателствата не мога да коментирам, защото не ги познавам. По начина обаче, по който беше направено, мисля, че се минаха граници“, каза Нинова. Дано държавата да се бори с корупцията и това да не е пиар, каза още тя.

Нинова коментира и атаките на Цветан Цветанов към президента Радев:

"За пореден път г-н Цветанов отправя обвинения в едни от най-тежките престъпления по Наказателния кодекс – срещу републиката. Затова го предупредих след КСНС да внимава, да не стане поредното дело в Страсбург. „Заради този човек сме осъждани многократно в Страсбург. В последния доклад на Държавния департамент на САЩ видяхте ли какво пише? На близо милиард сме осъдени заради такива изказвания, а заради него (Цветанов, бел. ред.) – няколко пъти“, каза Нинова.

 

Кога Министерският съвет ще предяви претенции към Цветан Цветанов да си плати от джоба парите, които българският народ е платил заради такива изказвания, попита тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4434 |23.04.2018 Ранената полицайка: Не съм пречупена от случилото се . 2| 4786 |17.04.2018 Корнелия Нинова: Членове на АБВ-Благоевргад се връщат в БСП . 0| 5911 |19.03.2018 Нинова: Изказването на Ердоган за Кърджали е поредната провокация . 7| 5485 |13.03.2018 Нинова: ГЕРБ обещаваха полицай във всяко село, а сега налагат частни охранители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads