Реклама / Ads
9| 4504 |22.03.2019 НОВИНИ

Нинова: Апартаментите не са петно, те са моделът ГЕРБ

.
”Случващото се в момента е най-добрият синтез на модела ГЕРБ. Това не е изолиран случай, поредното петно, което Борисов може да изчисти от костюма си, който вече целият е в петна”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.
 

Тя обясни, че този модел има три характеристики. По думите й, първата характеристика е - приемане на закони в услуга на бизнесмени и олигарси, които след това ти връщат тази услуга.

 

"Това е доказателство на нашата теза, че корупцията вече е държавна политика, разписана в закон. Цветанов и ГЕРБ приеха закон, който облагодетелства фирмата "Артекс", които евентуално след това им се отблагодаряват за тази работа", коментира тя.

 

Според нея, втората характеристика е политическият рекет като модел на управление. Нинова обясни, че няколко дни преди да си купи апартаментите, г-н Цветанов е инициирал проверка срещу тази фирма, след което, след като е купил апартамента, проверката е приключила.

 

"Третият елемент е, че хората във властта  чрез такива сделки, не само си спестяват пари и купуват на занижени цени, а не плащат и данъци. Държавната хазна е ощетена от тези занижени цени", заяви тя.


Корнелия Нинова подчерта, че в същото време се преследват баби за 1,50 лв., защото играят хора, за което им иска касов бон; малките магазинчета са съсипвани с всякакви изисквания - за касови апарати, проверки на НАП, затваряне на магазини, връзка с НАП, която се разпада, защото не им работи електронното правителство; натиск върху бизнеса и натиск върху обикновения човек; 40 лв. на пенсионер великденска добавка и стотици хиляди лева от  далаверите на управляващите, които не влизат в хазната.

 

По думите й това са два свята или онази паралелна държава, за която БСП говори от 3 години - едното е народът, другото са те. "Защо се получава това - защото се самозабравиха и си повярваха, че са недосегаеми - за тях няма да има правосъдие и ще управляват вечно. Лечението на това заболяване, когато си толкова дълго във властта и си се самозабравил, е да се махнеш оттам, за да изтрезнееш за реалния живот", категорична бе тя.

 

На въпрос за появилата се информация за закупено от нея жилище, Нинова отговори: "Моят апартамент е закупен преди 19 години, когато нито съм участвала в политиката, нито съм имала идея да участвам, камо ли да съм председател на БСП. Ситуацията е несравнима. Управляващите днес си купуват апартаменти при условия, за които всички разбраха. Връщането 20 години назад, в съвсем различна ситуация, при различни цени, няма да ги спаси от положението, в което се намират".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4807 |22.03.2019 КПКОНПИ се самосезира за апартаментите . 4| 4003 |21.03.2019 Парламентарна комисия щяла да се занимава с апартаментите на Цветанов . 5| 4401 |19.03.2019 Вторият в ГЕРБ се обяснява за апартаментите си . 0| 4027 |18.03.2019 Корнелия Нинова: Със Станишев имаме различен поглед за правене на политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads