Реклама / Ads
0| 5050 |08.04.2016 НОВИНИ

К. Нинова: Борисов разполага с личен портфейл от 2,5 млрд. лв.

.
Корнелия Нинова
Продължавам да твърдя, че премиерът разполага с личен портфейл от 2,5 млрд. лева. В бюджетите на ГЕРБ не е разписано за какво ще бъдат тези средства. Те се харчат по лично негово субективно мнение. Това заяви депутатът от БСП Корнелия Нинова в предаването „Лице лице“ по bTV.
 
„Смятам, че той ги използва за политически цели. Те отиват основно при кметове на ГЕРБ“, посочи Нинова. Повод за гостуването й беше коментарът на бившия финансов министър Муравей Радев, който посочи, че десните пари трупат пари в бюджета, а левите ги харчат. Освен това предложенията на БСП водели до увеличаване на дълговете и открито се присмя на думите на Нинова от парламентарната трибуна.

"Настръхвам като чуя социалистите да говорят за икономика", каза още Радев. Г-н Радев прекали с грубостите и обидите. Надявам се Муравей Радев да намери сили и да се извини на БСП за думите си“, заяви Нинова, като уточни, че не го познава. По думите й 19 млрд. лева отивали за корупционни практики. Данни9те били след разследване на ЕП, което е 1,5 от БВП. Тук водещата попита каква икономика имаме, за да се раздават такива комисионни и бонуси. „Ние настояваме да се размразят социалните разходи.

Според Муравей Радев това ще доведе до увеличаване на дефицита. Цялото правителство твърди, че от началото а годината са събрани 2 млрд. лева излишък. Ние настояваме те да се инвестират в икономиката и да се дадат на хората, които изнемогват“, допълни Нинова. По думите й има отричане на проблем. „Има намеса на държавата в икономиката. Ние предлагаме да има национален индустриален фонд, който да стимулира икономиката. Не съм съгласна, че левите само харчат“, изтъкна Нинова и припомни управлението на Тройната коалиция.

Тя коментира и темата с изчезналите пари от партийната каса на БСП. „Слухове няма да коментирам. В момента има проверка, тя ще бъде готова в понеделник. Когато видим фактите, тогава ще ги коментирам“, добави Нинова. Евродепутатът Ева Паунова пожела да се включи от Брюксел, за да опровергае твърденията на Корнелия Нинова.
Тя отрече да е имало информация в Брюксел за 19 млрд. лева дадвани корупционни практики у нас. „Напомням на г-жа Нинова, че предстои страната ни да използва 30 млрд евро. Това не би било възможно, ако има подобни констатации“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4473 |07.04.2016 Борисов: ГЕРБ няма подкрепа за реформата в МВР . 0| 4561 |06.04.2016 Борисов бистри инфраструктурните проекти с Румъния . 0| 4399 |05.04.2016 Борисов завърши десния си поход, ГЕРБ окупира центъра . 0| 8559 |03.04.2016 Калоян Паргов: Борисов получи червен картон от всички центрове на власт в света

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads