Реклама / Ads
24| 6143 |26.09.2020 НОВИНИ

Нинова: БСП не излъга избирателите си, закриваме паралелната държава на Борисов

.
Корнелия Нинова
БСП не е излъгала своите избиратели, които са над 1 млн. и не са влезли в партийни договорки. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред делегатите на 50-я конгрес на БСП. Нинова направи доклад и отчет за това, което е направила през 4-годишния мандат.
 

“Преди 4 години се поставихме задача. Казахме, че няма да влизаме в явни и скрити задкулисни договорки за власт и облагодетелстване на малцина от нас за сметка на 1 млн. българи, които ни дадоха доверието си. Изпълнихме го. Не приехме предложението да имаме председател на Народното събрание и министри в кабинета на Борисов“, каза тя и поясни:

 

“Това би било пагубно не само за БСП, но и за България. Опитът в България сочи, че всяка партия, прегърнала се с ГЕРБ, повече не влиза в парламента и губи ролята си в активния политически живот. И най-важното моралът в политиката диктува да не лъжеш избирателите си".

 

"Ние ще закрием настоящата паралелна държава, защото България има нужда от нов модел на развитие", обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в политическия си доклад пред съпартийците си на заседанието на 50-ия конгрес, който се провежда днес и утре в зала 1 на НДК и който трябва да утвърди преизбирането й за председател и да гласува ново ръководство.

 

В документа, който тя чете повече от час, няколко пъти даде заявка за следващ управленски мандат, минаващ през "убедително спечелване на следващите парламентарни избори". "Ние можем да бъде носители на промяната, защото сме единствената партия, която е готова с план за управление на България, който гарантира правова, демократична и законова държава", твърди Нинова.

Победата на изборите обаче не били за "постове, а за лостове за промяна". "Трудните неща не ни стряскат. Никога не се предавайте - нито за големи, нито за малки неща. Със здравия разум на държавници, вярвам, че ще управляваме България", посочи още тя.

 
Нинова няколко пъти декларира, че няма да влиза в сговор нито с ГЕРБ, нито с когото и да е от "настоящата тройна коалиция, която е на власт". Към управляващата коалиция тя причисли и ДПС, което подкрепяло партията на Борисов в по-важните решения през изтичащия мандат.

 

"Времето не е за тяснопартийно мислене, а за държавнически решения. Всяка партия, вгледана в пъпа си, пропуска България", каза Корнелия Нинова. Тя се обяви за общ фронт за промяна, в който да се включва ляво и прогресивно мислещи хора.

 

Соцлидерът начерта и основните приоритети, ако вземе властта - възстановяване на държавността, възстановяване на разделението на властите и престижа на парламента; гарантиране на свобода на честните предприемачи и на словото; икономика с дългосрочно планиране; нова структура на земеделието; образование обърнато към дигиталното поколение, семейно подоходно облагане за младите хора и преизчисляване на всички пенсии, грижа за екологията - като тема на новото ляво, нормализиране на отношенията с Русия, спиране на разделението - фили и фоби, балансирана външна политика и др.

 

Нинова обяви още, че БСП се превърнала в ударна опозиция, което било дело най-вече на червените депутати. "Всяка партия, прегърнала се с ГЕРБ не влизала отново в парламента", заяви тя, като припомни, че е отказала постове в управлението на Борисов.

 

"Моралът в политиката диктува да не лъжеш избирателите си. Бяхме съблазнявани с моркова, бяхме бити и с тоягата, отчете лидерът на червената партия. Само ние не влязохме в скрити договорки, не се продадохме и не се предадохме", допълни тя. Според нея  Победихме на президентските избори и доказахме , че ГЕРБ не е непобедима сила, смята тя.

 

По време на форума, днес и утре, ще бъде избран нов ръководен орган на партията.

На двудневния форум ще бъде представен политически доклад, който ще включва отчет на Националния съвет на БСП и на парламентарната група на “БСП за България“.

Ще бъдат разгледани и отчета на депутатите на БСП в Европейския парламент, както и отчет на Общопартийната контролна комисия, допълни БНР.

 

Ще бъде избран Национален съвет на БСП, председател на Общопартийната контролна комисия и членове на Общопартийната контролна комисия на БСП.

 

Конгресът на левицата ще разгледа и резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа и политическа декларация за развитието на БСП и приоритетите на нейната политика.

 

Очаквано беше присъствието на над 500 гости – 40 представители на дипломатическия корпус, кметове, интелектуалци, хора на науката и културата, депутати от Великото народно събрание, представители на парламентарната група на “БСП за България“ и евродепутати. За отразяването на събитието са акредитирани над 78 журналисти от страната и чужбина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6069 |18.09.2020 Корнелия Нинова: Новият дълг - всички плащаме, за да харчи Борисов еднолично и безотчетно нашите пари . 8| 4607 |16.09.2020 Нинова: Единствено машинното гласуване гарантира честни избори . 30| 5815 |15.09.2020 Корнелия Нинова: Заемите, които тегли кабинета са опасност за бъдещето . 2| 4648 |15.09.2020 Нинова: Честит първи учебен ден! Ще се справим с предизвикателствата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads