Реклама / Ads
24| 7052 |17.06.2019 ПОЛИТИКА

Нинова: Членовe започнаха да връщат партийните книжки след оставката ми

.
Корнелия Нинова
Не прецених правилно последствията с оставката ми. Има две причини да я оттегля. Първата- започна търговията за БСП-лобита, групи, бизнесмени се събираха, тръгнаха по структурите, натискаха ги. Виждах как всичко, направено през последните три години, изтича. Три седмици имаше манипулации, лъжи и кал. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по БТВ.
 

Втората причина да оттегля оставката ми  е реакцията на членовете на партията и симпатизантите. Една седмица членовете бяха в ступор. В момента, в която тръгнаха уговорките, този ступор  прерасна в гняв. Започнаха членове да връщат партийни книжки. Това са няколко структури в страната. Всичко бе пред разпад. Щяхме да отидем на местните избори разбити.

 

Бизнес интереси нахлуха в партията. Имах избор-или да се разбие партията, или да преглътна егото си, но да се опитам да минимизирам щетите от кризата. Избрах второто, макар и да зная какво ще се излее на главата ми. Благодаря на социалистите, че не се продадоха. А на българите казвам-има една истинска партия, която не се продава. Няма да кажа имената на бизнесмените-обещах да делегатите, които ми разказаха случаите, да ги пазя.





Делегат с кредит в банка е викан там и му е казано какво трябва да прави на конгреса, иначе ще има проблеми с кредита. Достатъчно три седмици понесох бой. Още при жив и действащ председател, се изявиха новите кандидати. Казах-чакайте малко, нека конгресът да реши. Малко избързаха с издигането на номинации. Вчера получих много енергия и сила. Над 50 структури реагираха, че не приемат оставката ми. 580 гласа срещу стотина. Ще направя всичко възможно да спре това, което се случи и да се готвим за местни избори.

 

По телевизиите критиците са смели. Вчера на конгреса си замълчаха. Защо тези смелчаци не излязоха. Те бяха там. След като чуха речта и аплодисментите, просто тихомълком се изнизаха. При нас започнаха сложни процеси. И при ГЕРБ няма да е лека вътрешната промяна. ДПС взеха социален завой и влязоха на наш терен. Ситуацията в НС е много различна след изборите.

 

Не бива партийната субсидия да е 1 лв. Но трябва да се намали. Грешка е, че не се направи. Отправихме покана към всички партии. След половин час от ГЕРБ казаха-не ви щем срещата. Отатък няма желание за диалог. Ние имаме 300-400 хил. лв. Докато не чуя желанието на Мая Манолова, няма как да кажа нищо за кандидатурата й за кмет на София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7082 |18.05.2019 Корнелия Нинова: Борисов си купува спокойствие за 6 млрд.лв. . 11| 5059 |17.03.2019 Корнелия Нинова: Елена Йончева е лице на борбата за справедливост . 6| 5639 |22.01.2019 Нинова: Стоя твърдо зад Елена Йончева . 3| 5482 |18.12.2018 Корнелия Нинова: КЕВР пълни джобовете на монополистите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads