Реклама / Ads
4| 4427 |17.12.2016 НОВИНИ

Нинова: ГЕРБ стана резервна гума на РБ

.
„ЕНП иска ГЕРБ да останат във властта срещу послушание и предаване на националния ни интерес. Послушание и политическо падение на една партия, която стига до степен от първа сила в държавата, от еднолично властване, да стане резервна гума на Реформаторския блок в името на властта и парите“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на Националния съвет на партията. Според нея за тези действия на управляващите цената ще плати народът, а България, само ще загуби.
 

Нинова призова и в името на общите цели, всеки социалист, който желае, напуснал досега партията по някакви причини, да възстанови членството си в БСП. „Имаме мисия – да променим България и живота в нея. Нека да го постигнем заедно!“, каза още Корнелия Нинова.

 

Политическите събития след президентските избори са предизвикателство пред всички партии за зрялост, за откритост,за последователност и за отново, което е най-големият дефицит в политиката - морал.

 

Изборите категорично бяха спечелени от Румен Радев и Илияна Йотова, издигнати от Инициативен комитет, подкрепени от БСП. Това беше вот за техните качества, за силата на БСП, но и вот антистатуквото и антиправителството на Бойко Борисов. Това беше първа загуба за тях, и то съкрушителна и наистина поставя предизвикателство пред лидерите и партиите за реакция, за национална отговорност, за последователност и морал. Ето как нашите политически опоненти изпълниха тези очаквания последователно:

"На първи тур, ако ГЕРБ загуби тези избори, още вечерта подаваме оставка"- 03.10.16 г. "Ако загубим балотажа, ние излизаме от управлението" - 07.11.16г.
"Изборите за държавен глава са вот на доверие към правителството. Време е за Велико народно събрание"- 13.11.16 г. Този последователен политик нито подаде оставка на първи тур, нито иска да излиза от управлението, а направо забрави за Велико народно събрание.

 

И дойде време и за морал: "Понеже имаме морал”, цитирам г-н Борисов, ” дори и да има инициативен комитет, по-силен от нас, това означава да отидат и да управляват. "За мен е по-добре да загубя избори, но да остана с вдигната глава” - 07.11.16 г . И разбира се, политикът с морал направи точно обратното. И понеже е видно, че моралът там е дефицит, идва време за пазарлък. Ето как: "За тези две години не можем да направим трети компромис. Преди две години направихме компромис, не се харесвахме с АБВ,с РБ,с ПФ,но направихме компромис. Днес ние сме в опозиция по волята на народа"-13.11.16 г.

 

Идва време и за въпроси, защо отново стои на дневен ред съставяне на правителство в рамките на този парламент - за власт и пари. Кой ще плати цената – народът. Кой губи от това - България, каза още Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5671 |16.12.2016 Тренчев от РБ: Може би ще има правителство - ГЕРБ-РБ-ПФ . 4| 4974 |15.12.2016 Издирван с червена бюлетина застана до Лавров в Белград . 2| 4011 |15.12.2016 Валери Симеонов: ГЕРБ в парламента сърба попарата на Борисов . 1| 4000 |15.12.2016 Мая Манолова: Имам предложения да оглавя и ГЕРБ, и десните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads