Реклама / Ads
21| 5828 |21.12.2010 НОВИНИ

К. Нинова: Язък за българския парламентаризъм!

.
Корнелия Нинова
Депутатите отложиха за по-късно приемането на ключови промени в Закона за съдебната власт и НПК.
 

„Започваме и не довършваме важни закони... Пълен хаос е в законодателството... Язък за българския парламентаризъм”, коментира Нинова след поредно отлагане на заседание на Народното събрание.

Депутатите отложиха за по-късно приемането на ключови промени в закона за съдебната власт и НПК. Най-вероятната причина за това са сериозните спорове по съдебната реформа, които са възникнали между правосъдния министър Маргарита Попова и депутатите от ГЕРБ в правната комисия. По време на разглеждането на измененията в правната комисия народни представители от управляващата партия отхвърлилиголяма част от идеите на Попова, отнасящи се до промени при атестирането на магистратите и израстването им в системата.

Днес, по време на дебата в пленарна зала, зам.-председателят на НС Анастас Анастасов от ГЕРБ заяви, че с част от одобрените в понеделник текстове на практика се променя концепцията за конкурсите и законопроектът не може да бъде разглеждан по-нататък. Той беше сред народните представители от мнозинството, преработили проекта на Попова. Атанасов предложи отлагане на дискусията както по ЗСВ, така и по НПК, който е свързан с него. Пленарната зала одобри искането му.

Не е ясно дали в сряда депутатите ще продължат дискусията, или тя ще остане за след празниците догодина.

От опозицията веднага обявиха, че се проваля работата на парламента. „Започна се и не се довърши Избирателният кодекс, въпреки обещанието, че до края на годината ще бъде приет. Започна и не се довърши, като се отложи за след Нова година, Законът за съдебната власт и спецсъда. В момента подхванахме текстове на Закона за пощенските услуги. Започваме и не довършваме важни закони. Пълен хаос е в законодателството. Така става, когато закони се пишат от хора, които хабер си нямат от тази работа, не искат да чуят професионалисти и по средата схващат, че са сгафили. Язък за българския парламентаризъм”, коментира Нинова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 6533 |12.12.2010 К. Нинова: За пръв път Борисов избяга от журналистите . 8| 4655 |19.11.2010 К.Нинова: ГЕРБ прави подарък на контрабандистите . 27| 4653 |08.11.2010 Сивият бизнес мори българския пазар . 26| 5046 |28.10.2010 К. Нинова: Цветанов да подаде оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads