Реклама / Ads
3| 4190 |22.11.2018 НОВИНИ

Нинова: Има нареждане МВР да следи всяка моя крачка в страната

.
Корнелия Нинова и Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Корнелия Нинова обяви, че има неофициална информация, че има нареждане от София полицията да следи всяко нейно движение в страната.
 

От парламентарната трибуна днес Нинова се обърна към българските граждани, за да разкаже някои факти от сряда, които по думите й нарушавали Конституцията. Към 14.00 вчера партийният пресцентър обявил нейни срещи в четири населени места - Малко Шарково, Голямо Шарково, Болярово и Ямбол, а когато тя отишла, имало полицейски патрули, които наблюдавали. Лидерът на БСП разказа как отишла и в къщата на баба Дора, чиито кози бяха евтаназирани заради чума през лятото, но и там срещата й минала под полицейско наблюдение. По думите на Нинова хората по селата били изненадани, защото не били виждали толкова полицаи на едно място въпреки сигналите за грабежи, които подавали.

 

Лидерът на БСП разказа как се пошегувала с полицаите дали не било обявено извънредно положение в страната, а те й отговорили: "Изпълняваме нареждане от София". "Какво е нареждането?", попитала тя. А отговорът бил: "Да не ви изпускаме от очи". Според Нинова полицейско присъствие по закон можело да има само ако организаторите на митинг или подобно събитие го поискат. В случая БСП не е отправяла подобно искане, обяви тя.

 

След това използва парламентарната трибуна, за да зададе няколко въпроса към премиера Бойко Борисов. "Кой, къде, кой орган и на какво основание е решил всички мои срещи да се провеждат под полицейско наблюдение? Всяко мое движение в страната ли ще се следи от МВР? Имам неофициална информация, че е така", обяви Нинова и продължи: "Ние свободни хора в свободна страна ли сме? Каква е целта на тази организация? Ако е да ме ограничите - няма да успеете. Ако е да респектирате хората да не идват - това е посегателство върху права".

 

"Не излизайте с обясненията, че се грижите за моята сигурност. Ходя свободно сред хората и нямам нужда от внимание от органите на МВР", обяви Нинова и препоръча средствата да се инвестират в идеята за полицаи във всяко село, а не за полицаи след лидера на опозицията.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4381 |21.11.2018 Корнелия Нинова: Има изход от ситуацията в държавата – оставка, предсрочни избори . 4| 4276 |17.11.2018 Нинова: Оставката на Симеонов е неискрена, той не осъзна вината си . 2| 3748 |16.11.2018 Нинова: Инфлацията ще изяде пенсиите, искаме преизчисляването им . 7| 5609 |09.11.2018 Нинова: Елена Йончева има нови данни за корупцията в строителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads