Реклама / Ads
0| 5477 |07.07.2017 НОВИНИ

Нинова: Искаме орган за борба с корупцията, но не назначаван от МС

.
Няма промяна в позицията ни – искаме единен орган за борба с корупцията, но не този, който вие замисляте – назначен от МС т.е. от премиера, занимаващ се с анонимни сигнали и в него участват хора, които вече 27 години не са преборили нито една корупция, започна декларацията Корнелия Нинова.
 
Стига с тези празни лозунги! Ако наистина имаме обща воля да се справим с този проблем, дайте да го решаваме реално. Вместо да правите предложения, отново говорите за войните с президентската институция. Това ли е борбата с корупцията? Къде ви е конкретиката? Колко години управлявате държавата – 3 мандата, недовършени, разбира се. Какво свършихте по този въпрос – борбата с корупцията? Питайте хората на улицата – имат ли усещане, че сте я преборили?, продължи тя.

Нарушавате Конституцията на България, защото с комисията, която създадохте, не контролирате изпълнителната власт, а се опитвате да контролирате президентската. Не ние въвличаме президента в тази война, а г-н Борисов и Цветанов с обвиненията към президента за корупция по високите етажи на властта, за съмнения за натиск от страна на президента. Не използвайте думите „употребявате президента“. Това не е президентът Плевнелиев. Ако Вие сте свикнали да употребявате президента, да казвате „магаре да ви върша, магаре ще изберете“, да го потупвате по врата, това е друг човек. Думата „употребявам“ е изключително неподходяща. Президентът Радев излиза със собствени позиции и знаем, че много Ви заболя за позицията му за единен орган за борба с корупцията, защото тя не съвпада с вашата идея. Видяхме вашия единен орган за борба с корупцията в предишния парламент и защо не го подкрепихме. Той беше сбор от досега действащи органи, които нищо не са направили за борба с корупцията. Как ще събереш на едно място 10 органа, които нищо не са направили над 20 години и очаквате сега да направят нещо ново? Какъв е този орган, който ще разглежда анонимни сигнали и ще го използвате за политически репресии? Какъв е този независим орган, който ще го избират и назначават политици?, завърши декларацията на Корнелия Нинова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5658 |04.07.2017 Корнелия Нинова: Борисов изпуска нещата от контрол . 1| 5934 |28.06.2017 Нинова: Лобита в ГЕРБ се карат кой да вземе парите за плочките на НДК . 1| 6417 |27.06.2017 Организира се гражданско бдение в подкрепа на Лозан Панов . 3| 5722 |25.06.2017 Нинова: Борисов обещава, но не изпълнява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads