Реклама / Ads
0| 4749 |25.07.2016 НОВИНИ

Нинова: Искаме правила в икономиката и защита на работещите хора

.
„Готови сме заедно да се борим, за да има справедливост в нашето общество и еднакви правила за всички”. Това заяви след срещата си с ръководството на Българската стопанска камара лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че е представила пред ръководството на БСК идеите и намеренията на левицата, за да получи тяхното мнение и експертиза за решаването на дадени проблеми.
 

Председателят на левицата подчерта, че сред темите е бил и националният план, който БСП изготвя съвместно с работодателски организации, синдикати и граждански структури, който да е обективен, аргументиран и възможен. „Благодаря за разбирането, което получихме и готовността да ни помогнат за изготвянето на този план”, каза Нинова.

 

Тя обясни, че е запознала БСК с приоритетите, залегнали в плана: развитие на икономиката, на светлия бизнес, правилата за свободна конкуренция – правила, еднакви за всички, без изкривяване на пазара в полза на монополисти и картели; образование, обвързано с икономиката; здравеопазване; екология и чиста околна среда. Лидерът на БСП коментира, че са били обсъдени и правата на работниците, както и тревожният факт, че над 12 хил. работници не са получили заплатите си.

 

„Потърсихме пътища към светлата част от икономиката, за предприемачите, а не измислените фирми, които вземат обществена поръчка, не си плащат на работниците и на подизпълнителите и изчезват”, категорична бе тя.

 

„Поставих акцента за БСП върху нормалната икономическа среда в защита на работещите хора. Единодушни сме и че законодателството е лобистко, хаотично, непоследователно и създава проблем на бизнеса за нормална работна среда”, каза още  Нинова.

 

Лидерът на БСП заяви, че ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ е готова още през септември да предложи и да настоява до край да се върнат онези текстове в Закона за нормативните актове, които са изисквали да се прави оценка за въздействието на закона – предварителна и последваща, както и заедно да се предложи технологията за извършване на тази оценка, кой орган да я прави. По думите й, този орган трябва да е независим от изпълнителната и от политическата власт и да е съставен от професионалисти, хора извън мнозинството, които да дават обективна картина на законодателството, защото то е основата за един нормален икономически процес и конкурентна пазарна среда.

 

„Обединихме се около разбирането, че в цялото ни общество липсва усещане за справедливост. Това е свързано с лобисткото законодателство и начина на въвеждане на справедливост чрез съдебната система”, заяви Нинова. Тя добави, че между БСП и БСК са определени и контактни групи, така че да продължат да поддържат връзка и да работят заедно в бъдеще по различни инициативи.

 

В срещата от страна на левицата участие взеха и депутатите от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Драгомир Стойнев, Жельо Бойчев и Петър Кънев, както и Крум Зарков - член на ИБ на НС на БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5579 |22.07.2016 Нинова: Българската външна политика е безгръбначна . 4| 7391 |21.07.2016 Нинова: Борисов е демагог, безгръбначна е външната ни политика . 1| 4117 |20.07.2016 Нинова: Няма брюкселски чиновници да определят националния интерес на България . 3| 5481 |17.07.2016 Нинова: Нашата битка е срещу тези, които докараха Европа и България до тежко положение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads