Реклама / Ads
14| 4676 |11.05.2016 НОВИНИ

Нинова към управляващите: Собствената си немощ не оправдавайте с БСП

.
Корнелия Нинова
Не си и помисляйте след Конгреса на партията ни да оправдавате собствената си немощ и политическа невъзможност да управлявате държавата с БСП. Това каза в декларация от трибуната на НС председателят на ПГ „БСП лява България“ Корнелия Нинова, предаде Фокус.
 
Корнелия Нинова отчете, че новата сесия на НС започва в сложна обстановка. „Правителството на ГЕРБ, Патриотичния фронт, Реформаторски блок и АБВ се роди като съюз на интереси, лични и тяснопартийни“, каза тя. По думите ѝ, този съюз е довел до сбъркани реформи и несигурност в българското общество. Продължава да пада доверието в институциите и в държавността. „Не се спряхте дори да погазите принципите на демокрацията и на върховния закон - Конституцията. Вместо да признаете провала си, си търсите удобни оправдания“, каза Нинова. „Не си и помисляйте, след Конгреса на БСП да оправдавате собствената си немощ, политическа невъзможност да управлявате държавата с БСП. Не си помисляйте, да внушавате в обществото, че БСП е причина за разпада на вашата коалиция“, категорична бе Корнелия Нинова. Тя призова управляващите да си признаят истинската причина за този разпад. „В цялата тази сложна ситуация, не можем да не видим и ролята на държавния глава. Този човек не намери за необходимо да защити правата на българските граждани, когато ги подложихте на геноцид със здравната реформа“, коментира Нинова и допълни, че не ги е защитил и по отношение на пенсионна реформа.

По отношение на Изборния кодекс, тя посочи, че когато бъде внесен отново за гласуване, СП отново ще гласува против. „Този закон отнема български права и погазва принципите на демокрацията и Конституцията“, каза Нинова. Лидерът на БСП заяви, че целта на БСП не е да бъде партия еднодневка, а България да бъде суверенна, икономически активна и социална държава. Корнелия Нинова заяви още, че на въпроса накъде, отговорът на БСП е „към предсрочни избори“. „В тази сесия ние ще предложим през законодателството да се върне активната роля на държавата в икономиката“, каза Корнелия Нинова, посочвайки, че това ще се изразява с отмяна на всички лобистки закони.

„Вие сте неспособни да предложите на България перспектива, а на народа си - бъдеще. Видяхме какво можете дотук. Време е за друго, за алтернатива, а тя е в левия проект за развитието на България, тя е в „БСП лява България“, заяви Нинова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4208 |10.05.2016 Каракачанов и Зеленогорски: Причината за напускане на АБВ е Нинова . 12| 5362 |10.05.2016 Нинова: С Борисов няма да се разбираме . 25| 4804 |09.05.2016 Нинова: В БСП имаме нужда от революция . 13| 6364 |09.05.2016 Парамов пред Фрог: Корнелия Нинова да измете кадрите от Политбюро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads