Реклама / Ads
10| 4505 |24.07.2020 НОВИНИ

Нинова категорична: Сменяте министри, за да спасите корупцията

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Сменяте министри, за да спасите корупцията. Предлагате имитация на промяната.
 

С тези думи лидерът на левицата Корнелия Нинова се обърна към всички депутати в Народното събрание по време на гласуването на промените в кабинета “Борисов 3”.

 

Припомняме, че рокадите във властта дойдоха два дни след провала на вота на недоверие, внесен от опозицията. За големият ремонт в редиците на управляващите се заговори още миналата седмица, когато Борисов поиска три министерски оставки - на Владислав Горанов (финанси), Емил Караниколов (икономика), Младен Маринов (МВР).

 

Оставките обаче бяха замразени - обещания за промяна бяха дадени, но след вота на недоверие и коалиционен съвет. В крайна сметка въпросните министри, заедно с още няколко имена, бяха сменени.

 

“Да, вие сменяте министри при съмнения за корупция, за да спасите корупцията. Предлагате имитация на промяна”, посочи Нинова и призова за оставката на цялото правителство.

 

Искаме оставка на Бойко Борисов и кардинална смяна на мафиотско-олигархичния модел, по който управлява правителството му. Искаме върховенство на закона и правова държава. Какво предлага той - оставане на Борисов и запазване на модела, посочи още опозиционният лидер.

 

По думите ѝ управляващите са нестабилност. Нинова обясни, че с некомпетентата си политика, кабинетът е източник на кризи - здравна, социална и икономическа.

 

“Трябва да си ходите, за да не се прави лобистко законодателство през задната врата, а качествени закони в интерес на гражданите. Да не се използват институциите като бухалка, а да служат на хората. Да не се назначават послушници, а смели и неопетнени хора. За да няма пропаганда, репресии и страх, а да бъдем свободни българи”, коментира още тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4023 |23.07.2020 Корнелия Нинова: Сменят се министри, мафиотският модел остава . 21| 4395 |20.07.2020 Нинова: Диктатурата на ГЕРБ е в действие. Няма да ни спре. Митинг ще има . 19| 4514 |17.07.2020 Корнелия Нинова: Порочният модел си отива. Трябва да е необратимо . 15| 4903 |15.07.2020 Нинова: Няма да правим сговор с мафиотско-олигархичния модел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads