Реклама / Ads
5| 3970 |07.01.2020 НОВИНИ

Нинова: Кметът на Перник се изказа неподготвен, не съм искала среща с него

.
Корнелия Нинова
Кметът на Перник се изказа неподготвен, не съм искала среща с него. Той не може да откаже среща, която не му е искана, така че не мога да съм обидена. Кметът да си гледа кметските работи, но да не забравя, че той е избран като алтернатива на ГЕРБ и неговото място е на страната на перничани, а те искат да знаят кой е виновен и кой ще понесе отговорност. Ние ще си свършим работата като парламентарна група.
 

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по БТВ. Тя допълни:

 

Кметът е издигнат и избран от БСП. Разговорът с него е нормален, чуваме се периодично. Тук се получи преиграване и се е изказал неподготвен, ако наистина е казал, че отказва такава среща. А и въпросът с Перник вече не е само пернишки, той е национален въпрос, национална криза, добави социалистката.

 

Тя посочи, че мотивите на БСП за вот на недоверие срещу правителството са три. 500 000 души вече са без достъп до питейна вода в 21 век, а кризата се разраства – безхаберно управление не ресурсите. Второ – боклуците, и трето – въздухът. Ще проведем онсултации и с другите партии, ще им представим мотивите, а те, ако искат, да ги подкрепят и допълнят. Работата на парламента започва на 15 януари, а за консултации са ни нужни два дена, уточни Нинова.

 

Тя заяви, че днешното твърдение на депутата от ГЕРБ и председател на Комиисята по околна среда Ивелина Василева, че в България не са изгаряни болнични отпадъци, ѝ дава основания да обвини управляващите в прикриване на информация, застрашаваща здравето на българските граждани. Лидерът на БСП показа документи с информация, поискана от социалистите от финансовия министър Владислав Горанов, от която се разбира, че у нас са внесени тонове болнични отпадъци от държави от Третия свят. Да отидат при Горанов и при премиера и да се разберат кой какво казва и кой какво крие. Освен безхаберие, некомпетентност и корупция, умишлено прикриват информация, заяви Нинова.

 

В Бобов дол се извършва геноцид. Внасят се огромни количества боклук, които се горят в местния ТЕЦ. В града има бум на хепатит А, има епидемия от туберкулоза. Някой изкарва много пари, за да трови българските деца с това нещо. Това с вноса на боклуците е текло с години. Няма никакъв контрол. Управляващите да отидат в Бобов дол и да кажат, че има сценарий за сваляне на правителството, а камионите с боклук не напукват улиците им, само така им се струва, посочи Корнелия Нинова.

 

10 години управляват, никакви оправдания нямат. Прехвърлят в Перник всичко на ВиК дружеството – то е на 51% държавно, кой назначава ръководството му. Цената на водата се е увеличила три пъти от 2009 година насам. Колко пари събрахте и какво направихте с тях. Защо само 1% от мрежата е подменена, а над 80% от водата по мрежата се губи? Къде отидоха тези пари, които събрахте от българския народ, обърна се Корнелия Нинова към ГЕРБ.

 

Тя е убедена, че всички от ПГ на БСП ще подкрепят вота на недоверие.

Нинова коментира и предстоящия избор на председател на БСП в края на април. Ако съм подкрепена на 100%, това е диктатура. Така е в ГЕРБ, не бих искала да съм Бойко Борисов. Предстои ни демокератична процедура, заяви Корнелия Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4070 |07.01.2020 Политолог: Проблемът с водата в Перник е съизмерим с екологично бедствие . 5| 3962 |07.01.2020 Фестивалът ”Сурва” се отменя заради водната криза в Перник . 2| 3949 |07.01.2020 ”Стомана индъстри” в Перник: Започваме съдебни дела за клевета . 4| 5270 |06.01.2020 ”Граждани за София” предлагат софийска вода за Перник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads