Реклама / Ads
6| 4263 |28.01.2020 НОВИНИ

Нинова: Кризите ще продължат, ако кабинетът остане на власт

.
Оставането на кабинета “Борисов” е гаранция за нови и нови кризи. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по повод утрешния вот на недоверие срещу управляващите.
 

“В дебата за вот на недоверие управляващите казаха, че ако правителството падне, няма кой да реши кризата с водата и боклука. Точно обратното е”, категорична беше лидерката на левицата. 


Припомняме, че вотът на недоверие срещу кабинета беше внесен на 20 януари по повод водната криза в миньорския град. Още по време на дебатите миналата седмица позициите станаха ясни - от БСП искат оставка заради неспособността на правителството да се справи и бяха категорични, че държавата се върти в порочен кръг и влиза от криза в криза. От своя страна пък правителството заяви, че оставка на кабинета ще бъде фатална за държавата. 


Нинова коментира, че преди дни управляващите са сътворили ново и опасно напрежение с внесена на тъмно, между първо и второ четене, поправка в закона за БНБ, с която отварят вратичка за промяна на курса лев спрямо евро.


"След като авторитетните професор Вучева, проф Дуранкев и други финансисти и икономисти разкриха рисковете за България, днес премиерът гарантира, че няма да има обезценка на лева и поскъпване на стоките и услугите. Гарантира на думи. Документите говорят друго. Затова имам 5 въпроса към Борисов. 1. Взимал ли е Министерският съвет решение за такава промяна в закона?- по наша информация, не. Защо МС бяга от тази отговорност и се крие зад депутати. 2. Разпореждал ли сте на Менда Стоянова да внася тази поправка в последния момент без обществено обсъждане? 3. Стои ли партия ГЕРБ зад това предложение? 4. Вярно ли е, че Управителният съвет на БНБ не е питан за становище и негови членове са научили от медиите? 5. Истина ли е, че има външен натиск за това решение?”, попита Корнелия Нинова.


Според нея за пореден път важни за българите решения се вземат на тъмно, умишлено се скриват в някоя преходна разпоредба на закон, не се чуват професионалистите и за последиците никой не е отговорен. 


"Ето този модел на управление на държавата трябва и може да бъде спрян. Алтернативата в конкретния случай: или оттеглете този текст, или запишете изричен друг, че по време на преговорите и до влизането в Еврозоната България няма да променя курса лев-евро. Всичко останало са празни приказки за наивници", коментира Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5373 |24.01.2020 Корнелия Нинова: Кризата днес не е природно, а управленско бедствие . 3| 4505 |22.01.2020 Георги Свиленски: Кризите в страната ще продължат докато Борисов и ГЕРБ управляват . 11| 4564 |21.01.2020 Нинова: Вотът има смисъл, решението за ВиК-холдинга е паническо . 15| 5404 |15.01.2020 Корнелия Нинова: Работим за сваляне на това правителство. То е вредно за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads