Реклама / Ads
1| 5957 |28.06.2017 НОВИНИ

Нинова: Лобита в ГЕРБ се карат кой да вземе парите за плочките на НДК

.
Уважаваме действията на президента Радев и го подкрепяме от първия му ден до ден-днешен, включително и вчера. Г-н Цветанов, Вие злоупотребявате, защото ето как всички заедно застанахме в Свищов пред хората – от лявата страна на президента съм аз, от дясната - вие. Така отговори лидерът на БСП Корнелия Нинова на упреците на Цветанов, че не бил допуснат на срещата между президента и кмета на Свищов.
 
Не злоупотребявайте и не обвинявайте държавния глава в  разделение на нацията  и в различно отношение към различните политически лидери.  Това го видя не само цял Свищов, а цяла България.

По темите които поставихте, г-н Цветанов, че България е парламентарна република и че председателството е изключителен приоритет за всички ни. Колко парламентарна република е онази република, в която не се обсъждат приоритетите на България за европредседателството в  българското НС, а г-н премиерът подписва в Брюксел, с другите две държави приоритетите за председателството? Колко парламентарна е тази република, в която министър-председателят втори месец не идва на парламентарен контрол, за да обсъдим председателството на България? И колко парламентарна и спазваща законите и демокрацията ще е тази република, в която днес предлагаме да обсъдим и да приемем специална анкетна комисия, която да разследва случилото се в НДК?  Да ви видим сега- какви парламентаристи и борци срещу корупцията сте.

 

От вчера заглавията във всички вестници са: „Скандал“, „Скандал в управлението“, „Министър уволнява директор на НДК, премиерът го връща и отнема на министъра част от ресора му за председателството“.  Какво става в държавата? Отговорете вие - две лобита в ГЕРБ - бият ли се кой да вземе обществените поръчки за 50 млн. лв. за ремонт в НДК? Така ли е? И двете страни в този спор го признават. Боршош казва: “Няма да подписвам обществени поръчки под натиск и на ръба на закона“. Кой  го кара да го прави?  Няма как да е опозицията, някой от управляващите е. Г-жа Павлова от друга страна казва, че там има данни за  корупция, че тя е информирала премиера и той се е съгласил г-н Боршош да бъде уволнен. Каква парламентарна република и какво председателство, като свеждате всичко до това - кой в ГЕРБ или в управляващото мнозинство да открадне едни пари от един ремонт и от едни плочки. Няма приоритети, няма политики. Председателството беше сведено до смяната на тези плочки. Сега рискувате бъдещето на България.

 

Това, г-н Цветанов, Ви е парламентарната република и приоритетът председателство на България на Съвета на ЕС. Ето защо, тъй като има основателни съмнения  за корупция, изговорени и от двете страни в този спор,  внасяме анкетна комисия в парламента, която да се занимае със случая по две причини – ако вие не искате, ние се обявяваме за борба с корупцията и паралелната държава и искаме истината; и двамата в спора казват, че председателството е пред провал. Очевидно няма да се справите с този проблем.  Ще трябва да ви помагаме. Времето доказа, че сме били прави, че решихме Деница Златева да не участва в това правителство, че ще използвате и председателството за користните си цели и ще сложите представител на БСП като параван да ви трие ръцете от кражби и далавери. Искаме анкетна комисия за истината и пускаме сигнал до главния прокурор, за да сезираме за проверка: какво се случва там – корупция и най-големият риск за България - опасност да провалите председателството, опасност да отблъснете Европа,  да изложите България пред Европа, да отблъснете европейски лидери, които няма да дойдат в тази ситуация, но най-вече  опасност  да не решите по време на това председателство поне един проблем на българските граждани, да пропуснете голям и уникален шанс за България. Това сте вие - „Борисов“ 3 и управляващото мнозинство, което го подкрепя.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5503 |27.06.2017 ГЕРБ: Полицаите, които нямат униформи, да получават пари . 3| 5742 |25.06.2017 Нинова: Борисов обещава, но не изпълнява . 1| 6196 |21.06.2017 Лукарски: ГЕРБ използва гласуването за мажоритарен вот за евтин пиар . 1| 5980 |22.06.2017 Жельо Бойчев: ГЕРБ стопира нашите законови предложения, а те нямат дори програма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads