Реклама / Ads
16| 4393 |08.03.2016 НОВИНИ

Нинова: Младите семейства да не плащат данъци

.
Корнелия Нинова
Президентът се съгласи да има КСНС за демографската криза. Искаме да направим темата национална, тъй като от началото на годината са се родили с 1500 българчета по-малко. Това каза Корнелия Нинова от БСП в предаването "Още от деня" по БНТ. Тя отбеляза, че биха могли да се предприемат стъпки в тази посока.
 
„Пари в бюджета има. Декларираха 900 млн. лева повече приходи в бюджета, а не дадоха 19 млн. лева допълнително за майките. Това е неразбираемо. Ако искаме да задържим младите трябва да правим точно обратното на досегашната социална политика“, категорична бе Нинова.

Тя представи резултатите от ново проучване, според което младите хора, които напускат страната посочват какво би ги задържало тук. „На първо място те поставят като най-големи проблеми здравето, образование, работни места и чиста околна среда. Ако искаме да работим за младите, трябва да ги чуем какво искат“, увери Нинова. „В критериите им не фигурираха магистрали“, добави тя. Освен това младите българи искат сигурност и ниска престъпност. „По време на криза лидерът трябва да посочи приоритет и да убеди хората във важността му“, подчерта Нинова.

Корнелия Нинова предложи да се стимулират младите семейства като се въведат данъчни облекчения за тях. И даде пример: "В срок от 5 години тези семейства да не плащат данъци и да им се отпускат безлихвени кредити. С тези мерки ще им се даде шанс да си стъпят на краката и бизнесът им за тръгне, могат да натрупат и стаж". „Пенсионната реформа сега затруднява пенсионирането на българите, тъй като няма работни места. Хората в трудоспособна възраст не могат да натрупат трудов стаж“ Нинова е убедена, че следващите избори ще позволят на БСП да се върне във властта. Тя допълни, че това не е цел, но е средство за постигане на целите им. Нинова добави, че има хора в редиците им, които могат да свършат работата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5619 |27.02.2016 Нинова: Реформите на кабинета „Борисов 2” са центрирани в парите, а не в хората . 9| 5359 |20.01.2016 Корнелия Нинова: Бездействието на управляващите е некадърно, вече е престъпление . 1| 3906 |18.12.2015 Наводнените семейства в Мизия с обезщетения от 1000 до 3000 лв. . 38| 5556 |13.12.2015 Корнелия Нинова: Внасяме вот на недоверие към кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads