Реклама / Ads
5| 4514 |20.02.2017 НОВИНИ

Нинова: С нетърпение чакам лидерското състезание

.
Корнелия Нинова
„Регистрирахме една много стойностна листа от хора с опит и в парламента, но и нови лица, млади хора, професионално подготвени. Имаме юристи, еколози, специалисти по вътрешна сигурност, международници, със социален профил – Михаил Христов, нашият параолимпийски шампион. С такъв отбор с нетърпение очаквам лидерското състезание в 25-МИР”.
 

Това заяви при регистрирането на листата на коалиция „БСП за България” в 25-ти МИР водачът на листата и председател на БСП Корнелия Нинова. Попитана какво очаква в този сблъсък, Нинова отговори, че очаква победа. „Отиваме на състезание и най-добрият ще спечели”, каза още тя.

 

Борисов да не си мие ръцете със сегашния финансов министър. Те взеха решение за 16 млрд. лв. заем и носят отговорността

 

Става още по-наложително да се каже истината, след като видях в какви обяснения влизат от ГЕРБ. Те взаимно се изключват един друг”.  Това заяви Корнелия Нинова по повод  коментарите на бившия премиер Борисов и бившия министър на финансите Горанов след исканата от БСП ревизия на дълга.

 

Тя припомни, че Борисов с казал, че парите от заема от 16 млрд. лв.  се намират в резерва, а Горанов днес е казал, че тези пари са изхарчени за покриване на дефицит, за връщане на стар заем. „Има разминаване. Да се каже има ли такова нещо, къде са парите, изхарчени ли са и за какво?"- призова тя. Корнелия Нинова изтъкна, че Борисов се опитва типично в собствен стил да си измие ръцете със сегашния служебен министър.

 

„Да му припомня все пак, че решението за дълга беше взето от Министерския съвет, оглавяван от него, и подкрепено от депутатите от ГЕРБ в парламента. Те са отговорни”, заяви председателят на БСП. Лидерът на левицата коментира, че Горанов съветва БСП да прочете отчетите на министерството, но подценява социалистите. Тя обясни, че в отчетите не пише кои са посредниците по дълга, срещу какви комисионни са посредничили, при какви лихви ще го връщаме, кога и на всеки българин по колко от него се пада да върне от личния си джоб. „Тази истина е наложителна и моля г-н Герджиков да не го прима като партийно поръчение, а като необходимост- да каже истината за състоянието на държавата”, заяви лидерът на БСП.  

 

Корнелия Нинова направи предложение ревизията на дълга да бъде направена от външна фирма. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4659 |19.02.2017 Нинова: БСП е алтернативата на старото, което ГЕРБ олицетворяват . 5| 4658 |17.02.2017 Нинова: Повтаряме модела с ген. Радев за изборите . 8| 4442 |13.02.2017 Нинова: Няма да правя коалиция с ГЕРБ . 2| 3877 |08.02.2017 Нинова: 6 партии внесохме 6000 подписа за отличен 6 на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads