Реклама / Ads
3| 4729 |02.02.2018 НОВИНИ

Нинова: Няма напрежение между мен и Станишев

.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова отрече между нея и председателя на ПЕС Сергей Станишев да има напрежение. Нинова отхвърли и обвинението, че БСП вече е гласувала ”за” Истанбулската конвенция на форум на ПЕС, съобщи БНР.
 
Не го определям като напрежение, а като различни позиции. По темата "домашно насилие" ние нямаме различия. Имаме различия по текстовете, които въвеждат "социален пол" и "нестандартни роли на пола". Нормално е това, което се случва. Смятам, че е и демократично. И в ПЕС, и в България, и в Европа може да има и партии, и хора на различно мнение, и моля това различно мнение да бъде уважавано.

Никога на международен форум – нито на Социалистическия интернационал, нито на ПЕС, съм гласувала "за" Конвенцията!
Нинова посочи, че спорът около Истанбулската конвенция е допълнителен аргумент за внасянето на законови промени за защита от домашно насилие и насилие върху жени и деца, но и без тези дебати левицата е щяла да подготви такива предложения.

Партията тепърва ще обсъди предложените от вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов въпроси за национален референдум, с които той иска промяна на питането на БСП. Самият Каракачанов обясни:
По такъв въпрос не може да се направи референдум, защото той ще бъде върнат от Конституционния съд, но тъй като съмненията в обществото са, че чрез тази конвенция и впоследствие, чрез други законодателни промени, ще ни бъде наложено да приемаме еднополови бракове, да приемаме тази джендър идеология, да приемаме трети пол, аз предлагам да хванем бика за рогата и да приключим въпроса, защото днеска е Истанбулската конвенция, утре ще е някаква друга конвенция. Това е политика, която се налага не много демократично от определени европейски кръгове, на страните-членки на Европейския съюз.

Българската делегация в Съвета на ПЕС в Лисабон не е подкрепила текстовете на Истанбулската конвенция Това заяви по-рано депутатът от БСП Кристиан Вигенин, като посочи, че въпрос на преценка на всяка партия е да изрази отношението си към определени текстове в резолюциите. Списъкът за участие не е списъкът на гласувалите за въпросните текстове, уточни Вигенин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4578 |01.02.2018 Нинова: Лъжа е, че съм защитила Истанбулската конвенция . 1| 5794 |01.02.2018 Тереза Мей: Новодошлите във Великобритания след Брекзит няма да имат същите права като пристигналите по-рано . 1| 5437 |01.02.2018 Ториното заявил, че няма общо с колите, с които бе отвлечен Адриан . 0| 4650 |31.01.2018 Тони Златков: Нямам бизнес дела с Ториното, гледал е коли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads