Реклама / Ads
2| 4403 |15.11.2016 НОВИНИ

Нинова: Ние сме за мажоритарен елемент в изборите, но не 0 лв . субсидия за партиите

.
Корнелия Нинова
Има негативен вот към правителството. Борисов сам се вкара в ситуация да обвързва резултата от изборите с кабинета. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 

Издигнахме по-рано нашия кандидат, въпреки трудностите. Хората трябва по-рано да видят кампания, тези, дебати. Само това ни е водило в бързането за издигането на неговата кандидатура. Като гледах онази нощ изражението на Борисов, категорично нямаме договорка  с ГЕРБ. За два месеца чух много небивалици- Радев е договорен в Москва, във Вашингтон, излъчен от оръжейно лоби . Много ни е сбъркана политическата система и политическото мислене. Счита се за нормално корпоративни лобита  да ти налагат кандидат, външни сили да правят същото. Не е разговаряно с никого. Това е промяната в България. Сигурно много хора не ни вярват още. Но ще се убедят с времето. Борисов лъжеше, че имаме договорка  с ДПС . Не сме имали договорки  с никого. Най-много гласове от ГЕРБ са подкрепили Радев. След това са от ДПС . Радев не е зависим от политически партии. Това беше нов стил в политиката- който иска да го подкрепи. Уважавам човека, че има собствено мнение за съдебната реформа. Няма да кажем, че не е наш, защото има различна позиция по темата. Има нужда от съдебна реформа. Досега целта беше да се овладее съдебната система. Когато го видях да първи път, той ме попита какво очаквам от него. Казах, че това е да служи на България. Онази вечер му казах само това: Успех и моля те не забравяй първия ни разговор. Нито ще го командваме, нито ще му пречим. Времето ще опровергае слуховете на кого служи Радев. Санкциите срещу Русия вредят на българските интереси. Това се споделя от много европейски лидери. Няма да има наказателни разговори и дърпане на уши. Това е абсурд.

 

Борисов лъже за породен път. Приемаме,  че другата седмица одобрим предложението от референдума. Следва промяна в ИК , ново райониране на страната, нова административна карта, промяна в закона за политическите  партии. Това може да стане най-рано за година. До март и април, не може да се случи като време. Нека да не лъжем хората. ГЕРБ искат да извлекат политически дивиденти. Ние от БСП  ще подготвяме  собствени  предложения. Към момента не можем да кажем какви са. Целта е максимално да отговорим на очакванията на хората. Ние сме за мажоритарен елемент в изборите.  Също така сме за намаляване  на субсидиите, но не 0 лева. В момента обсъждаме вариант за задължителното гласуване. Против сме  варианта, който сега е приет.

 

Няма да водя разговор за коалиции. Искаме парламентарни избори и доверие на хората. Предлагаме промени в бюджета. Държим за промяна на плоския данък. Настояваме за намаляване  на ДДС  върху детските стоки и храни, които са внесени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4202 |13.11.2016 Корнелия Нинова: Ще върнем мандата за съставяне на правителство . 1| 4352 |13.11.2016 Корнелия Нинова: Гласувах за победа, за промяна и за доброто на България . 4| 4959 |11.11.2016 Нинова: Не се водят разговори с партийни централи . 6| 5247 |09.11.2016 Нинова: С провала на ГЕРБ България не пада, а се изправя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads