Реклама / Ads
1| 5386 |18.07.2017 НОВИНИ

Нинова пита ГЕРБ, дали Симеонов е истинският премиер

.
ГЕРБ да си определят позицията за класа прослужено време - Валери Симеонов ли им е говорител или имаме премиер в негово лице и един скрит отзад Борисов, който изпълнява. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.
 
„Отпадането на класа за прослужено време - традиционно и последователно БСП сме против това предложение", заяви Нинова. Според нея това ще доведе до намаляване на доходите на хората.

„Дори сега той да се включи в заплатата, догодина тези заплати няма да растат, ще останат в замразеното състояние, в което са сега", каза тя.

Лидерът на БСП посочи, че трябва да се стимулират младите специалисти.

„Млади хора, професионално подготвени, модерни остават с по-малко заплащане, т.е. трябва да намерим формата такива млади специалисти да бъдат стимулирани с допълнителни плащания, с бонуси, с тримесечно материално стимулиране, за да не противопоставяме хората с повече професионален опит на младите, които са модерни, адекватни, подготвени на съвременните условия на труд", заяви лидерът на БСП.

Тя посочи, че утре ще има среща с КНСБ и КТ „Подкрепа" по тази тема.

„Те са на същата позиция като нас, бихме искали да обсъдим тези позиции и ние като парламентарно представена партия да ги отстояваме вътре в залата", каза Нинова.

Според нея по тази тема е важно какво мислят ГЕРБ.

„И по такава важна тема говорител изведнъж стана Валери Симеонов. Искаме да знаем ГЕРБ споделят ли това предложение и ще го гласуват ли в зала или това е самоинициатива на г-н Симеонов. Той миналата седмица по друг повод каза, че премиерът Борисов не може да му нарежда какво да прави. Значи ГЕРБ да се определят - заедно ли са в това или просто говорителят е Валери Симеонов или това е негова самоинициатива, или имаме един истински премиер в лицето на Валери Симеонов, който предлага политики и един скрит отзад г-н Борисов, който изпълнява", каза Нинова.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5733 |17.07.2017 Цв. Цветанов: Където стъпи ГЕРБ, няма етнически проблеми . 0| 5970 |16.07.2017 Турция затвори ГКПП ”Капитан Андреево” . 13| 11683 |16.07.2017 А. Тодоров: БСП и Нинова са политически отровители . 5| 6398 |13.07.2017 Нинова в Ню Йорк към лидерите: Ако искаме да променяме света, трябва да започнем от себе си- с отказ от привилегии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads