Реклама / Ads
8| 5555 |29.11.2014 НОВИНИ

К. Нинова: Прави сме, че останахме в опозиция

.
Корнелия Нинова
„Имахме проблеми по членството в комисиите, решихме го и комисиите са факт. Това обаче не е индикация за срив в БСП.” Разяснението направи пред БНТ зам.-председателят на ПГ на БСПЯ ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова. Тя обясни, че решението да не се влиза в управлението е било взето от висшите органи на партията и тя седи зад него, макар да има отделни различни мнения.
 
Нинова обоснова решението на БСП да остане в опозиция с две причини – държавническа и партийна. Тя обясни първата, с факта, че България има нужда от силно ляво и силно дясно. „Ако бяхме влезли в управление с ГЕРБ, нямаше да бъдем силна лява партия. България щеше да загуби”, заяви депутатът от левицата. Нинова напомни и че двете партии са прекалено различни  „Само 10 дни от това управление показват, че сме били прави да останем в опозиция. Как щяхме да приемем замразяването на доходите догодина, увеличаването на стажа и възрастта за пенсиониране отново с 4 месеца, замразяването на минималната работна заплата, отнемането на социалните права. Това за нас е неприемливо като програма и идеология”, каза Корнелия Нинова. Тя изтъкна, че в политиката трябва да се правят компромиси, но трябва да има и последователност.

Корнелия Нинова обясни, че основно разходите трябва да се правят в две посоки: увеличаване на публичните инвестиции и за доходите на хората. „Тези държави, които в криза увеличиха публичните инвестиции, постигнаха ръст в икономиката и в БВП. Тези, които предприеха само рестрикции, задържаха нивата и след това паднаха надолу”, поясни Корнелия Нинова. Тя обясни, че увеличаването на потреблението е другият начин за излизането от кризата, а хората ще потребяват, когато имат повече доходи. Нинова припомни , че постъпки именно в тези две посоки е започнала БСП по време на предишния мандат- с увеличаване на минимална работна заплата, детски и социални надбавки и помощ за бизнеса. Тя категорично отрече твърдението, че това е опит да се отиде в крайно ляво, за да се успокоят вътрешни противоречия. Нинова изтъкна, че това е основа на

За да се помогне на българските производители, трябва не само да се търсят външни пазари, но и управляващите да подкрепят Закона за защита на конкуренцията, препоръча Нинова. Тя обясни, че благодарение  на него: веригите няма да могат да продават под себестойност българска продукция и да се  забранява на производителите да продават на по-ниска цена на други магазини. „С тези мерки и останалите, заложени в Закона за конкуренцията, българските производители по-бързо ще усетят подкрепата на държавата”, заяви Нинова. Тя бе категорична че това няма да доведе до увеличаване на цените за крайния потребител, ако има контрол и законът се спазва.


По повод решението на премиера Борисов да подкрепи идеята на Корнелия Нинова за проверка на състоянието на язовирите, тя каза: „ Да той е демонстрира друг тон, но докога ще продължи този друг тон?” Тя все още не може да изведе тенденция от този случай- че това е нов стил на политика. Нинова поясни, че по нейна информация има 268 язовира в страната, които са с неизяснена собственост. „Законът възлага на собственика технически да контролира съоръжението. Тоест те са безконтролни”, заяви зам-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Тя обясни, че 77 са опасните язовири, за които е предписано да бъдат закрити до края на 2014 г., а нито един не е закрит. „Когато се случи нещо, като това в Мизия, си даваш сметка, че всички носим отговорност и всички сме длъжни да  решим този проблем. Не можем повече да позволим страната да потъва под вода и да дава жертви”, категорична бе Корнелия Нинова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5929 |28.11.2014 Нинова: 268 язовира с неизяснена собственост са цъкащи бомби . 3| 5561 |28.11.2014 Синдикати и работодатели с 6 искания към правителството . 16| 5464 |28.11.2014 Симеонов: Правителството е под угроза, но не заради нас . 3| 5139 |27.11.2014 Експерт: Трудно е да се направи оптимистична икономическа прогноза за следващата година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads