Реклама / Ads
8| 4417 |14.09.2018 НОВИНИ

Нинова: Правителството е изчерпано в този вид

.
Корнелия Нинова
Не за първи път със Сергей ще сме на различни позиции. Личното ми мнение е грешка да се наложи санкция на Унгария. Това е още една стъпка към разделението на Европа. Формират се нови разделителни линии. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по БТВ.
 

В доклада има 4 критики към Орбан. Според „репортери без граници“  Унгария съвсем не е най-корумпирана и най-лишена от свобода на словото. Наказват ги заради собствената им национална позиция за отношението към мигрантите и джендър идеологията. Елитът на Европа досега направи много грешки. Освен националният интерес, трябва да мислим с друга перспектива на Европа. В бъдещият бюджет на Европа се предвиждат 8 млрд. евро повече за чиновниците за сметка на други политики, обърнати към европейския гражданин.

 

В политиката на Вишеградската четворка ляво и дясно не влияе така. Тук става въпрос за нещо повече от партийните ни пристрастия. Не бива да се делим по много политики. Много ми се иска Борисов да намери сили да застане до Полша и Чехия в гласуването. Трябва да застане срещу своите-ЕНП. Няма да му е лесно.

 

Битка на различни групи и лобита в ГЕРБ и Патриотите за влияние и постове. Умишлено прехвърлиха проблема за указа на Младенов  върху президента. Нещо в ГЕРБ?! Цялата тази ситуация е пародия на държавно управление. Новият министър ще смени ли философията, че МВР трябва да прехвърли охраната на частни фирми? Сбъркана е философията. Хвърляш частни фирми да пазят живота, имота, границите.

 

Новият министър на транспорта ще спре ли концесията на летище София? Няма. Нашето предложение е да сменим модела. Правителството е изчерпано в този вид. Трябва да се мисли за смяна на модела на управление.  Спомняте ли си, че по времето на Борисов се снимаха палати, хеликоптери. Приветстваме всички действия за борба с престъпленията. Да видим как ще приключат последните акции. Доверието го няма в институциите.

 

Нашите 20 човека не остават за кворум, а да защитават позиции. Гласуването за АПК е най-тежкият удар по правовата държава през последните години. Затова го внасяме в КС.  Голямата цел изисква повече усилия, а то е до края на декември ида обиколим всички общини и да се срещнем с максимален брой хора. Искаме обратната връзка. С максимално широка подкрепа в края на декември да кажем какво да направят политиците-три- четири неща.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3785 |13.09.2018 Корнелия Нинова: Внасяме Административнопроцесуалния кодекс в Конституционния съд . 6| 4807 |12.09.2018 Б. Димитрова от Алфа Рисърч: Има сериозна криза на доверието към правителството . 9| 5218 |12.09.2018 Правителството реши: Борисов вместо Радев на Общото събрание на ООН . 2| 4293 |10.09.2018 Радев: Правителството тиражира скандали, прикрива корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads