Реклама / Ads
15| 5442 |30.07.2014 НОВИНИ

К.Нинова:Смяна на лидера не е достатъчна промяна на БСП

.
Трябва да има резки промени в БСП и трябва да станат преди изборите. Само смяна на лидера не е достатъчен сигнал за промяна на БСП.В бъдеще народните представители трябва да влязат в парламента и работят за държавата, а в бюрото да влязат хора и кметове, които ще правят партийно строителство. Кметовете ще засилят връзката с местните структури.Това каза в "Лице в лице" червеното острие Корнелия Нинова.
 

Моето мнение е, че обединение с АБВ преди изборите няма да се случи. Ако преодолеят бариерата и влязат в следващия парламент трябва да си партнираме, каза още тя.

Има четири-пет неща в държавата, които трябва да се решат устойчиво за държавата. Демографска криза, здравеопазване, образование и земеделие - изреди тя нещата, по които трябва да има единодействие.Така Нинова коментира въпроса за партньорство с ГЕРБ.

Нинова изказа задоволство от резултата си на избора за лидер на БСП. Не получих подкрепа от нито едно от големите лобита на БСП, това прави резултатът ми значим, призна тя.Ще отида в най-малкото партийно място, за да се заредя.Тези хора ме зареждат, истински. А за партията - ново изпълнително бюро, програма с пет-шест задачи и работа на терен, каза тя за първите неща, които би направила.

Коалиция за България в този вид не работи. Тя се нуждае от промяна . За пръв път ще има двувластие ,ако Станишев остане начело на Коалиция на България, за какъвто бе избран, посочи тя.


Нинова коментира и обстановката в страната.Приходите са 47% от събраните за годината. Разходите също са 46-47 %. Фискалният резер е около 8%. И пет процента от всички разходи на министерствата са задържани като втори буфер, обясни тя.

Ние сме за увеличаване средствата на каса с 225 млн."Атака" няма да се върнат. ГЕРБ също заяви такава позиция.Има друга техника за актуализация парите на касата. Ние сме против увеличаване дълга с 3,4 млрд. Трансфер на държавния бюджет да. Ако са необходими средства може да се ползва фискалния резерв за покриване на дефицита, заяви Нинова.

Аз съм изненадана от позицията на колегите от ДПС, с които заедно правихме бюджеда за 2014 г.Заради политическа ситуация и презастраховане в бъдеще се прави това. По закона за  бюджета се вижда дали подкрепяш едно правителство. Това говори за прегръдката на ГЕРБ и ДПС. Забравили сме времето, когато ГЕРБ си сменяше поцицията сутрин и вечер. Явно са се уплашили от прегръдката с ДПС.Не го разбирам това, като поведение на политическа партия, коментира социалистката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5339 |03.07.2014 К. Нинова мънка за лидера си по лични и политически причини . 11| 5788 |25.06.2014 Калоян Паргов: Колкото и да се искат оставки в БСП, решението е на лидера . 56| 5735 |25.06.2014 Манолова като Раймонда Диен; брани лидера си . 5| 5201 |11.06.2014 Р.Янакиева: На пленума на БСП решаваха проблемите на лидера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads