Реклама / Ads
42| 5533 |03.02.2015 НОВИНИ

Нинова: Цинизъм е, че „трябва да свикваме с бедствията”

.
Корнелия Нинова Източник: Булфото
Три са сериозните причини за наводненията в страната. Това са безконтролното изсичане на горите, затлачени корита на реки и безконтролната собственост на язовирите.
 
Това заяви зам.-председателят на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на ТВ7. Нейният апел е, че проблемите трябва да започнат да се решават независими кой управлява.

"Не може да имаш 268 язовири, на които да не знаеш кой е собственикът", подчерта Нинова. Тя разкритикува управляващите затова, че употребяват темата, за да си правят PR, но в крайна сметка решения не се намират.

БСП ще направи предложение за изменения в Закона за водите, обяви още Нинова. От левицата ще искат създаване на единен орган за контрол, тъй като в момента такъв липсва и отговорността се прехвърля между институциите. Увеличение на санкциите за неподдържане на водоеми, искат още от опозиционната партия.

Ако е природна стихия – добре, но тук става въпрос за човешка немарливост, грешки, печалбарство дори от хората, които имат язовири и ги ползват като рибарници. Социалистката определи като цинично изказването на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, която вчера каза, че „трябва да свикваме с бедствията”.

Нинова каза, че в лично качество споделя идеите на министър Калфин за социалната реформа, която той предложи. Относно АБВ тя е на мнение, че може да се говори с тях, но като цяло в партията на Георги Първанов има някакво раздвоение. „Участваш в дясно управление, а в следващия момент искаш да правиш коалиция вляво, която да е обединена срещу управлението на местно ниво. Някак си не се връзват нещата”, каза Нинова.

Имаме проблеми в БСП и това е безспорно, но имаме и основание за самочувствие, коментира още Нинова. Ние сме единствената истинска партия с идеология и работа, която отговаря на тази идеология, каза тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5535 |01.02.2015 Корнелия Нинова: Искаме увеличение осигуровките за пенсия в НОИ с 1-2 % . 34| 5777 |25.01.2015 Нинова: Сметната палата e послушко на управляващите . 2| 5190 |13.01.2015 К. Нинова: Тровят община Ботевград с мръсна вода . 19| 4384 |16.12.2014 Нинова: Бюджетът на ГЕРБ удря най-бедните и слабите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads