Реклама / Ads
11| 4564 |21.01.2020 НОВИНИ

Нинова: Вотът има смисъл, решението за ВиК-холдинга е паническо

.
Корнелия Нинова
Вотът вече има своя смисъл и дава резултат. Тези проблеми станаха ежедневна тема, без вота това нямаше да се случи. Важен е дебатът в зала. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по НТВ относно водната криза в Перник и състоянието на язовир ”Студена”.
 

Тя посочи, че БСП са поканили всички големи известни авторитетни хидроинженери, които навремето са строили тези съоръжения, които знаят къде има опасности, какво да се избегне, къде може да има връзки. Според нея първо трябва да се ремонтира стената на язовира, за да се избегне евентуален друг проблем.

Нинова заяви, че уважава, това което вчера каза Йорданка Фандъкова, а именно, че една криза не може да се потушава с потенциална нова криза.

 

По думите на лидера на БСП решението за създаване на холдинга, е паническо и поражда повече въпроси, отколкото отговори. Няма експертиза за какво ще отиде този 1 милиард, който се отпуска, каза тя. По думите й ГЕРБ трябва да понесат отговорност за това, което са направили. Според Нинова в момента те отклоняват вниманието с въпрос като “те с кого ще управляват”. Днес темата, която е важна, е отговорността, каза лидерът на БСП." Проблемът е национален - има го в Шумен, Ботевград и други градове", допълва тя.

 

"Решението за създаване на ВиК холдинга е взето в кризисна ситуация и изглежда малко паническо, защото ражда повече въпроси, отколкото отговори. Този холдинг няма да обхване цялата система. Той ще обхване  50-60% от нея. Не се решава въпроса. Големи ВиК дружества остават извън него. Няма експертиза за какво ще отидат отпуснатите 1 милиард лева. Тези пари ги няма в бюджета". Това заяви в предаването "Здравей, България" лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

 

Тя допълни, че към момента има 400 язовира са в предаварийно състояние, а 130  - с неизяснена собственост. Нинова добави, че БСП е организирала среща в всички хидроинженери, експерти и специалисти, които са участвлаи в строителството на водните съоръжения. Идеята била да се търси експертно решение на кризата в Перник. А жителите на Самоков били притеснени от възможността язовирната стена на "Бели Искър" да се скъса и да създаде проблем за цяла София. 

 

Тя уточни, че за 10 години цената на водата е увеличена 300 пъти. Според нея арестът на Нено Димов е ход за потушаване на напрежението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5404 |15.01.2020 Корнелия Нинова: Работим за сваляне на това правителство. То е вредно за България . 4| 4859 |11.01.2020 Стойнев: Вотът на недоворие е заради некомпетентност в цялото управление . 5| 3972 |07.01.2020 Нинова: Кметът на Перник се изказа неподготвен, не съм искала среща с него . 4| 4223 |06.01.2020 Нинова: Зададох писмено въпросите си към Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads