Реклама / Ads

0| 4231 |27.07.2015

Нищо ново. България пак е източници за трафика на хора в ЕС

.
България е източник, а в по-малка степен транзитна и крайна страна за мъже, жени и деца, които са подложени на секс трафик и принудителен труд. Това се казва в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за трафика на хора в света, публикуван на сайта на американското външнополитическо ведомство.

 България остава една от основните страни източници на трафик на хора в ЕС. Български жени и деца са подложени на секс трафик на територията на страната, както и в Европа, Русия, Близкия Изток и САЩ. Редица неправителствени организации (НПО) заявяват, че вътрешният трафик нараства.

 

Български мъже, жени и деца са подложени на принудителен труд в Белгия, Кипър, Чехия, Германия, Гърция, Израел, Италия, Литва, Холандия, Норвегия, Испания, Швеция, Великобритания и Замбия, предимно в земеделието, строителството и сектора на услугите.

 

Български деца и възрастни с увреждания са принуждавани към улична просия и дребни кражби в България, както и в Австрия, Гърция, Италия, Швеция и Великобритания. Румънски момичета са подлагани на секс трафик в България. Корупцията в държавната власт създава обстановка, улесняваща някои престъпления в трафика на хора, се казва в доклада.

 

В документа е записано още, че правителството на България не изпълнява изцяло минималните стандарти за елиминиране на трафика на хора, но все пак полага значителни усилия в тази насока. Въпреки тези мерки правителството не е демонстрирало цялостно увеличаване на усилията за борба с трафика на хора спрямо предишния период на наблюдение.

 

В доклада са включени данни от 188 държави по света. Общо 18 от тях се справят по-добре с борбата срещу трафика на хора в сравнение с миналата година и също толкова бележат по-ниски резултати.

 

В първата група влизат Саудитска Арабия, Кения, Куба и Малайзия, а във втората - наред с България, са и Тайланд, Египет, Гана.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Около 1300 души в България чакат за трансплантации 0| 5307 |27.07.2015 . Дончев: България е в много специфична ситуация, заслужава специално финансиране 0| 4307 |25.07.2015 . България е сред най-засегнатите от миграционния натиск 0| 5771 |23.07.2015 . Евростат: България сред държавите с най-нисък дълг в ЕС 0| 4263 |22.07.2015

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ