Реклама / Ads
25| 4682 |28.09.2020 НОВИНИ

”Ню Йорк Таймс”: Тръмп не е плащал федерални данъци от години

.
Скандално разследване удря по американския държавен глава Доналд Тръмп в разгара на битката за Белия дом. Вестник “Ню Йорк Таймс” публикува разкрития, според които действащият президент на САЩ не е плащал данъци от 15 години.
 

“Доналд Тръмп е платил 750 долара федерални данъци върху доходите в годината, в която печели президентските избори. През първата си година в Белия дом той е платил още 750 долара. 10 от изминалите 15 години той не е плащал никакви данъци. Причината - твърди, че е загубил много повече пари, отколкото е спечелил”, започва статията в американското издание.

 

Документите, с които “Ню Йорк Таймс” разполага, показват системни загуби и години на неплащане на данъци. Тръмп пък обяви твърденията за “фалшиви новини”.

“Всъщност съм плащал данъци. И ще видите това в данъчните ми декларации, които са обект на одит от много дълго време”, обяви Тръмп пред репортери, след като материалът излезе във вестника.

 

Тръмп, който ревниво пази информацията за данъчните си декларации и е първият американски президент след 70-те години, който не ги е правил публично достояние. Информацията на “Ню Йорк Таймс” обаче е предоставена на вестника от “източник, който има юридическият достъп до тези документи”.

 

Статията идва дни преди първият дебат между двамата опоненти за Белия дом - Байдън и Тръмп. Освен всичко, разкритията идват и в разгара на президентската битка и вотът на 3 ноември.

 

Преди да прекрачи прага на президентството, Тръмп бе известен като бизнесмен и магнат. Изданието обаче твърди, че неговите доклади до IRS (Федерална данъчна служба на САЩ) всъщност обрисуват един бизнесмен, който взима стотици милиони долари годишно, но натрупва хронични загуби, които той агресивно използва, за да избегне плащането на данъци. Самият Тръмп публично обявава, че е спечелил поне 434,9 млн. долара през 2018 г. “Ню Йорк Таймс” обаче пишат, че всъщност президентът вместо това е отишъл на червено, със загуби от 47,4 млн.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5331 |25.09.2020 Крачка назад: Тръмп все пак ще признае резултатите от изборите . 17| 6380 |20.09.2020 Ясен Дараков за Тръмп и Байдън - твърде възрастни са . 8| 4514 |25.08.2020 Официално: Тръмп е кандидатът на републиканците. Обеща да е ”съюзник на светлината” . 5| 5172 |16.08.2020 Доналд Тръмп допусна помилване на Едуард Сноудън

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads