Реклама / Ads
11| 5379 |24.09.2013 НОВИНИ

Ньойска дружинка със смешен плач за армията

.
Има чистка в МО, защо се уволняват директори на дирекции? Без никакъв смисъл за армията е откриването на поделението във Враца.Това проплака на пресконференция бившият министър на отбраната Аню Ангелов, заобиколен от политизирани адмирал и полковник от резерва.
 
Чистката в администрацията на Министерството на отбраната действа с пълна сила, каза Ангелов. „Министърът на отбраната декларира, че няма да има лов на вещици, но с действията си прави точно обратното. Уволнени са директорът на дирекция Правно нормативна дейност, директорът на дирекция Инфраструктурна отбрана. Отстранен е и директорът на Военни клубове и военно-почивно дело”, каза Ангелов.Самият той забрави колко директори и генерали уволни  по време на своето министерстване. Къса е паметта му, но ще припомним, че точно него войската кръсти Аню Ньойски заради кадровите секири от върха до основата на армейската пирамида.

Според него с идеята за нова дирекция в министерството се слага начало на края на гражданския контрол в армията. Има стремеж администрацията да стане над 1400 души, каквато цифра завари ГЕРБ при идването си на власт, отбеляза Ангелов.Пак напомняме, че той съкрати от администрацията неудобните нему специалисти.Но запази съветници и приближени от службата му в армията.Прав е в това, че ако министър Найденов увеличи администрацията, ще върне нещата назад.Тя все още е раздута.

Министър Ангел Найденов заяви, че няма пари, но ще има конкурс за изтребители, като така се отваря възможност за руски производители, посочи Аню Ангелов.Едно време делегатът на последния конгрес на БКП считаше руската техника за най-добрата в света. Сега вече е и авиационен специалист,а  и завъртя дупето си на 180 градуса. Всички знаят, и сегашните управляващи също, че най-добрата оферта за нов изтребител е тази за шведския "Грипен", но по политически причини се ослушват. А най-доброто в сегашната криза и безпаричие в страната е да се модернизират наличните МиГ-29 и се лети с тях до изтичане на ресурса им.


Според Ангелов не е правилна предвижданата промяна в условията за пенсиониране на военните.Не е правилна според него.Ако се попитат военнослужещите в което и да е поделение, ще се види кой е прав и кой крив. Точно с анювската промяна в годините за пенсиониране от армията излетяха кадърни офицери в зряла възраст.

Аню Ангелов разкритикува и намеренията за възстановяване на закрит батальон във Врачанско, което било чисто политическо решение, без смисъл за армията. Това щяло да струва 10 млн. лева. Ами неговото решение преди време не беше ли политическо? Прав е сега, че от колиба трудно се прави къща, но връщането на батальона ще е един реверанс не само към Враца, но и към целия Северозапад.


„Нашето мнение има значение и трябва да бъде изслушвано. Много се говори за експертността на този и предишния кабинет. Като се види, че до мен има генерал, адмирал и полковник, тяхното мнение дали тежи или не, от само себе си се разбира”, заяви депутатът от ГЕРБ Доброслав Димитров.Видяхме залагането на експертността на тази Ньойска дружинка докъде доведе армията.Защо и отдясно и отляво трябва да разчитат на експертното мнение на седемдесетгодишни и напуснали армията адмирал и полковник заради политическа кариера? Защо не заложат на млади капитани, майори и подполковници от резерва с модерно мислене, необременени от партии и идеологии ?

И накрая за десерт. Фрог нюз научи,че в министерството на финансите се подготвя предложение от армията да бъдат взети около 100 млн. лв. и се дадат в образованието.Стане ли това, сметките на всички червени, сини, пембени и други експерти отиват на кино.В същото министерство вече кроят шапка и на новия военен бюджет по дянковски. Ето тук трябва да е истинската отбрана за армията. Ако искаме да я има.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 6300 |24.09.2013 Франция ни връща циганите . 7| 4845 |24.09.2013 Нямало консенсус за увеличаване на минималната заплата . 1| 6134 |24.09.2013 Голям пожар над Казанлък предизвикаха военни . 1| 5192 |24.09.2013 Добрева: Правим нов Закон за предучилищно и училищно образование

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads